Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι “Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη” έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να κινηθούν νομικά για να σταματήσουν τα έργα ανάπλασης του πάρκου.

Στην ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για “αδιαλλαξία” του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου και υποστηρίζουν ότι πρόκειται να κινηθούν νομικά προκειμένου να σταματήσουν κάθε εργασία στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η επιμονή του δήμου Ηρακλείου να υλοποιήσει το παράλογο έργο που σχεδίασε για το πάρκο Γεωργιάδη και οι επόμενες κινήσεις όσων αγωνιούν για την τύχη του, ήταν αποκλειστικό θέμα της χθεσινής ανοιχτής συνέλευσης.

Εξακολουθεί να είναι σαφές για όλους και όλες μας, ότι αν επιτρέψουμε την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης που έχει δημοπρατηθεί, το πάρκο Γεωργιάδη δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον ελεύθερο χώρο πρασίνου που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ο δήμος εντωμεταξύ κάνει ο,τι μπορεί για να μας επιβεβαιώσει (βλ. πρόσφατο κλάδεμα των δέντρων στην πλατεία Ελευθερίας)…

Στο πλαίσιο λοιπόν του 9μηνου πολύμορφου αγώνα υπεράσπισης του πάρκου, αποφασίστηκε χθες να μεθοδευτεί και η νομική προσβολή του έργου “αναβάθμισης” του πάρκου Γεωργιάδη. Δεδομένης της αδιαλλαξίας του δήμου, συμπληρωματικά στην κινηματική διαδικασία που διεξάγεται αυτό το διάστημα, θα προβούμε σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης των πράξεων με βάση τις οποίες θα υλοποιούταν το έργο, καθώς και αίτησης αναστολής τους.

Στη χθεσινή συνέλευση 26 άτομα συμφώνησαν να συνυπογράψουν τις παραπάνω αιτήσεις.

Καλούμε όσους και όσες θέλουν να δείξουν και με αυτό τον τρόπο την εναντίωση τους στο αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό έργο που προτείνει ο δήμος, να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε μέσω Facebook, είτε μέσω mail: [email protected] για να προστεθεί και το δικό τους όνομα στην παραπάνω λίστα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook