Αρκετά φθινοπωρινή έως χειμωνιάτικη θα είναι η νέα εβδομάδα στο νησί της Κρήτης σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μ. Καρακατσάνη:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί μας από την Δευτέρα (22/10) αργά το απόγευμα που θα είναι όμως αισθητή την Τρίτη (23/10) και την Τετάρτη (24/109), με αρκετή συννεφιά γενικευμένες βροχές (σε ολόκληρο το νησί), τοπικές καταιγίδες (πιθανώς συνοδευόμενες και από χαλαζοπτώσεις), περιορισμένη ορατότητα από τοπικές ομίχλες, και νοτιάδες που στις θαλάσσιες περιοχές θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο λόγο των νοτίων ανέμων.

Tην Πέμπτη (25/10) με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα παραμείνει άστατος ο καιρός με τους ανέμους να στρέφονται σε Βόρειες διευθύνσεις και να ενισχύονται φτάνοντας στο Κρητικό Πέλαγος και τα 8 μποφόρ τοπικά και με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση, καθώς μια καλά οργανωμένη ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει από Βορρά προς Νότο την χώρα μας δίνοντας χειμωνιάτικο χρώμα στο τριήμερο από 26/10 έως και 28η Οκτωβρίου.

Τα προγνωστικά δεδομένα επιμένουν πως στον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου βασικό αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα και το μπουφάν.