Η υπόθεση Παπαντωνίου δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για να “τσουβαλιάζεται” ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ Χανίων που εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Χανίων που προέκυψε κατόπιν συνεδρίασής της, αναφέρει:

“Για την υπόθεση προφυλάκισης Παπαντωνίου . Όλα στο φως είναι εξ αρχής η δική μας ξεκάθαρη θέση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όμως να «τσουβαλιάζεται» ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος με εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, από υποθέσεις τύπου Παπαντωνίου.

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο το 2007 έθεσε τον Γ. Παπαντωνίου εκτός παράταξης και κάναμε την αυτοκάθαρση μας, την οποία κανείς άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε. Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου όχι μόνο δεν μας αφορούν, αλλά μας απωθούν.

Πιο συγκεκριμένα: ο δικός μας πολιτικός χώρος, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009-11 ήταν εκείνη που πέρασε Νόμο στη Βουλή που άνοιγε το πεδίο στη Δικαιοσύνη, ώστε να μπορέσει να διερευνήσει πιθανή ροή μαύρου χρήματος.

Η δική μας παράταξη ήταν εκείνη που πέρασε σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, όπως η άρση του τραπεζικού απορρήτου, οι οποίες συνεισέφεραν στην κατεύθυνση της διαφάνειας στο Κράτος.

Σε ότι αφορά  την  Novartis είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε πλήρη Εξεταστική Επιτροπή, να προσέλθουν οι μάρτυρες στη Βουλή να καταθέσουν, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί σε διαλεύκανση. Αντ΄ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε Εξεταστική-εξπρές, όπου δεν προέκυψε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Χανίων

Η Γραμματέας

Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook