Πριν από περίπου 3 μήνες,  ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης γνωστοποίησε οτι σε συνάντηση που είχε στις 19 του Αυγούστου, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ανακοινώθηκε οτι δεν θα συμπεριληφθεί στο συνδυασμό του κόμματος, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. 

Κατά “διαβολική” σύμπτωση, πριν από 8 χρόνια, στις 19 Αυγούστου του 2010, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε αποπεμφθεί με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την επόμενη ημέρα, ο πρώην βουλευτής και υπουργός παρεπέμφθη στην Επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ, όπερ και εγένετο.

Αφορμή για τη διαγραφή του κ.Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ, στάθηκε η εκπεφρασμένη πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης, παρότι το κόμμα είχε ήδη ανακοινώσει οτι έχει “βρει” τον υποψήφιο της στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Τότε, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε βγει διαμαρτυρόμενος κατά της απόφασης διαγραφής του, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, σταλινικού τύπου. Και τότε – όπως και τώρα – επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά οτι στόχος του είναι να φιτάξει «ένα μικρό και έντιμο κομματίδιο».

Τότε, η αλήθεια είναι οτι δεν καλούσε την ηγεσία του κόμματος να το ξανασκεφτεί και να “πάρει μια γομολάστιχα να τα σβήσει όλα”, όπως έκανε χθες από τα Χανιά στην ανοιχτή συγκέντρωση, όπου κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξανασκεφτεί την απόφαση του να τον αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, διαφορετικά θα… τον αναγκάσει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που δεν θέλει.

Οι πονηρές γλώσσες του 2010 όμως, άφηναν να εννοηθεί οτι ο κ. Μαρκογιαννάκης – που στο τότε εσωκομματικό παρασκήνιο, ανήκε στον “σκληρό πυρήνα” βουλευτών που είχαν στηρίξει σθεναρά την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές – προκάλεσε τη διαγραφή του, εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή του στις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος όσον αφορά την επιλογή υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές.

Ο λόγος ήταν οτι τον “περίμενε” το κόμμα της κ.Μπακογιάννη, που ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ωστόσο από τις 17 Οκτωβρίου, σε συνέντευξη της στην “Καθημερινή” η Ντόρα είχε δηλώσει καθ’ όλα έτοιμη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, επίσης όπερ και εγένετο.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ προσχώρησαν στη “Δημοκρατική Συμμαχία”, όπως ονομάστηκε το βραχύβιο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας ίσως εκείνους που ερμήνευαν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις για τα ψηφοδέλτια, ως εξωτερίκευση ενός σχεδίου υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά που κρατούσε το “τιμόνι” της Νέας Δημοκρατίας.

Για να έρθουμε στο τώρα, και αν υποθέσουμε οτι ισχύουν όσα έλεγαν οι “πονηρές γλώσσες”, τα Χανιά γίνονται το πεδίο που ανοίγουν παλιές υποθέσεις και λογαριασμοί και μεγαλώνουν την “γομολάστιχα”, αφού αυτά που πρέπει να σβηστούν, ανήκουν και στο παρασκήνιο του παρελθόντος.

Φανταστείτε λοιπόν οτι πριν από 8 χρόνια ο κ. Μαρκογιαννάκης διεγράφη από τη ΝΔ, με “στόχο” να στηρίξει την ρήξη – έστω και προσωρινή – της Ντόρας Μπακογιάννη με το κόμμα, και σήμερα, βρίσκεται στο “περιθώριο” κατά δηλωσή του, εξαιτίας της φημολογούμενης και σχεδόν σίγουρης καθόδου της κ. Μπακογιάννη ως υποψήφιας βουλευτής Χανίων. Από σύμμαχοι έγιναν αντιπαλοι, εξου και η μεγάλη πικρία που δηλώνει οτι αισθάνεται ο κ. Μαρκογιαννάκης. Ίσως και οι αποκαλύψεις με τις οποίες “απειλεί” την τωρινή ηγεσία της ΝΔ, έχουν ψήγματα από εκείνο το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, που πολύ δεν θυμούνται η επιλέγουν να ξεχνούν.

Πάντως εκείνη η περιοδος του κ. Μαρκογιαννάκη δείχνει οτι γνωρίζει καλά, αυτό που κατήγγειλε στην ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, για το πως στήνεται εξόντωση κομματικών αντιπάλων μέσα από την εργαλειοποίηση εσωκομματικών διεργασιών.

Δείτε βίντεο από την αντίδραση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην απόφαση διαγραφής του από τη ΝΔ το 2010. Το βίντεο είναι από το κανάλι του πρώην βουλευτού 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook