Ο σοβαρός τραυματισμός οδηγού ντελίβερι φέρνει στην επιφάνεια τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται

Τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι διανομείς φαγητού, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή τον τραυματισμό οδηγού ντελίβερι σε ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο δρόμο της Χρυσοπηγής.

“Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά ένας συνάδελφος  διανομέας φαγητού τραυματίστηκε χθες σοβαρά σε τροχαίο κατά την διάρκεια της εργασίας του. Με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα έρχονται εκ νέου στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  εργαζόμενοι του κλάδου.

Οι συνάδελφοι διανομείς ( delivery), βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο λόγω της απουσίας βασικών μέτρων  προστασίας κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Πρόκειται κυρίως για άτομα νεαρής  ηλικίας, τα οποία  λόγω της μεγάλης ανεργίας που επικρατεί εργάζονται χωρίς ασφάλεια και  μέτρα προστασίας, αμειβόμενοι από 3-5ευρω την ώρα,  αλλά και κάτω από την πίεση της δουλειάς  υπό επικίνδυνες συνθήκες  για την άμεση ανταπόκριση  σε πολλά σημεία της πόλης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση τονίζοντας στην συνέχεια οτι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στην εργασία

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας. Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση  του αγώνα  του συνδικαλιστικού κινήματος,  θα είναι πάντοτε  το ιερό και αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Ευχόμαστε την καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα”, καταλήγει η ανακοίνωση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook