Με μια πρώτη θέση και ένα κύπελλο στα κορίτσια 10-13 ετών για την Δανάη Κασιμάτη, μια δεύτερη θέση και ένα ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια 13-17 ετών για την Αγγελίνα Ελευθεράκη και μια Τρίτη θέση και ένα χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια 13-17 ετών.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: Με χαλκινο μετάλλιο, στα κορίτσια 13-17 ετών, η Δάφνη Αλιπράντη στις αποσκευές της γύρισε η δεκαεννιαμελής αποστολή της Α.Λ.Ξ.Χανών, από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου 3 και 4 Νοεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α. Μια πραγματική πανδαισία Ξίφους Μονομαχίας με σχεδόν τριακόσιους αθλητές και αθλήτριες από οκτώ μέχρι δεκα επτά ετών, με το πάθος και την ενεργητικότητα, που χαρακτηρίζει τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων και εφηβων-νεανίδων.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου έγιναν οι αγώνες ανάπτυξης 8 έως 10 ετών και το κύπελλο παμπαίδων-παγκορασίδων 11 έως 13 ετών. Η Α.Λ.Ξ.Χ. συμμμετείχε  στους αγώνες ανάπτυξης 8-10 ετών, με δύο αγόρια, τον Βιδαλάκη Δημήτρη και Κωνσταντινόπουλ επί ο Σταύρο κι ένα κορίτσι, την Κωνσταντινοπούλου Αναστασία, που δοκίμασαν τις ικανότητες του στο ΟΑΚΑ.

Στο κύπελλο παμαπίδων συμμετείχαμε με τους : Γαροφαλάκη Αντώνη, Κουτσουκλάκη Χρήστο Μάινγκοτ Αδριανό, Μαλεκάκη Μιχάλη, Παπαγιάννη Αλέξανδρο  και Παπαντωνάκη Νίκο. Ο Μάινγκοτ για ένα χτύπημα δεν κατάφερε να μπεί στην τετράδα των μεταλλιών και κατέλαβε τελικά την έβδομη θέση, ένω ο Παπαγιάννης κατέλαβε την 19η θέση στους 70 αθλητές.

Στο κύπελλο παγκορασίδων συμμετείχαμε με τις: Κασιμάτη Δανάη, Βυτινιώτη Λίνα, Πλοκαμάκη Δέσποινα και Πλοκαμάκη Δήμητρα. Η Κασιμάτη σε μια εκπληκτική αγωνιστική εμφάνιση, έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό, όπου συνέτριψε με 10-2 την Μπίνα Φωτεινή του ΟΞΙΦ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν η Παγώνη της Βάρης και η Παντελοπούλου της Ίριδας.Η Βυτινιώτη έφτασε στην 20η  θέση επί συνόλου 47 συμμετοχών.

Την Κυριακή διεξήχθη το κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων-Νεανίδων. Στα αγόρια συμμετείχαμε με δυο αθλητές, τον Νίκο Τσισμενάκη και τον Μάριο Σασλή.

Στα κορίτσια συμμετείχαμε με την Αγγελίνα Ελευθεράκη, τη Δάφνη Αλιπράντη, τη Μαρία Παπαδάκη και την Έλενα Κρητικού, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή.

Η Αλιπράντη με 4 νίκες στην πουλ κατέλαβε την 14η θέση στην αρχική κατάταξη και η Ελευθεράκη με 3 νίκες στην πουλ την 31η θέση. Έφτασαν και οι δυο στους ημιτελικούς και εξασφάλισαν μετάλλια. Για τη θέση στον τελικό αντιμετώπισαν η μια την άλλη, με την Ελευθεράκη να προκρίνεται με 15-9. Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού ήταν οι συναθλήτριες στην Ίριδα Ροδοπούλου Νεφέλη και Καραμπίνη Ειρήνη, με τη Ροδοπούλου να προκρίνεται στον τελικό. Η Ροδοπούλου επικράτησε της Ελευθεράκη στον τελικό με 15-4. Η Ελευθεράκη κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο και η Αλιπράντη τη Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Καραμπίνη της Ίριδας..

Ήταν ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο γεμάτο συγκινήσει για την  ομάδα της Α.Λ.Ξ.Χ. και για τον προπονητή του ξίφους μονομαχίας κ. Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο.

Θερμές  ευχαριστίες προς τον κ.Μανώλη Παπαντωνάκη και την Οτανίφα Χουερχουντθοτ , το ζεύγος Κουτσουκλάκη και τον κ.Παντελή Τσισμενάκη για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της αποστολής.

Το επόμενο ραντεβού μας το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου με αναπτυξιακούς αγώνες και Κύπελλα  Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων στη Σπάθη με τον κο Γιάννη Σαρρή .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook