Η απαγόρευση που του επέβαλε η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας

Η ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας απαγόρευσε στον κυβερνήτη και διευθυντή επιχειρήσεων της κρατικής εταιρείας Air India να πετάξει για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, λίγο πριν την πτήση από Δελχί για Λονδίνο.

«Τα προνόμια της άδειάς του έχουν ανασταλεί για μια περίοδο τριών ετών αρχής γενομένης από τις 11 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων κανονισμών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Αεροπορίας (DGCA), ενώ και η εταιρεία στην οποία εργάζεται ανακοίνωσε ότι τον κρατά καθηλωμένο στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές ο κυβερνήτης είχε τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα πέρσι για παρόμοιο αδίκημα. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας πως έχει πέσει θύμα εσωτερικής διαμάχης που υπάρχει στην Air Indian και πως θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των αλκοτέστ.

Οι κανόνες αεροπορίας απαγορεύουν στους πιλότους να καταναλώνουν αλκοόλ 12 ώρες πριν πετάξουν και τους υποχρεώνουν να υποβάλλονται σε αλκοτέστ πριν από κάθε πτήση.

Τον Ιανουάριο η DGCA απέκλεισε από τα καθήκοντά τους για μια πενταετία δύο πιλότους, έναν άνδρα και μια γυναίκα που τσακώθηκαν μέσα στο κόκπιτ κατά τη διάρκεια της πτήσης Λονδίνο – Μουμπάι. Εκτός αυτού, οι δύο πιλότοι απολύθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία Jet Airways στην οποία πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εξαιτίας της συμπεριφοράς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook