Εδώ και 11 συναπτά έτη είναι πρόεδρος ενός ιστορικού σωματείου που αποτελεί σημείο αναφοράς των κρητικών και θα είναι εκ νέου υποψήφιος – Οι στόχοι για την επόμενη θητεία

Τέσσερις μέρες μόνο απομένουν για τις εκλογές που θα αναδείξουν την νέα διοίκηση στην Παγκρήτια Ένωση των Αθηνών, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Νοεμβρίου. Το μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας, εδώ και 62 χρόνια κρατά ψηλά το φρόνημα των κρητικών της Αττικής, χάρη στη συνεισφορά  και την ανιδιοτελή συμμετοχή κρητών με διάθεση για δράση και προσφορά, ενώ είναι το σημείο αναφοράς των αποδήμων της μεγαλονήσου.

Τα τελευταία 11 χρόνια, το τιμόνι της “Παγκρήτιου Ενώσεως” κρατά επάξια ο οικονομολόγος Γιώργος Μαριδάκης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης, πλαισιωμένος από μια δυνατή ομάδα κρητικών, νέων αλλά και εμπειρότερων, προερχόμενων από όλους τους νομούς της Κρήτης. Όπως αναφέρει ο κ. Μαριδάκης, ο συνδυασμός με τον οποίο κατεβαίνει στις φετινές εκλογές, έχει ως βάση την ανανέωση, δίνοντας χώρο και ρόλο στη νεώτερη γενιά να αναλάβει τα ηνία της Παγκρητίου Ενώσεως, με πολλά αξιόλογα νέα μέλη. 

Δείτε το μήνυμα του Γιώργου Μαριδάκη για το παρόν και το μέλλον της “Παγκρητίου Ενώσεως”

Ένας από τους ύψιστους στόχους για την επόμενη θητεία, είναι η αξιοποίηση του οικοπέδου το οποίο δώρισε στην Ένωση, ο αείμνηστος Ελπιδοφόρος Ζανουδάκης, στο οποίο θα κτιστεί το “Σπίτι της Κρήτης” στην Αθήνα, υλοποιοώντας έτσι ένα όραμα ετών, που “μπλόκαρε” λόγω της οικονομικής δυσχέρειας αλλά και δικαστικών εκκρεμοτήτων. 

Στους επιμέρους στόχους, συγκαταλέγονται

  • η πλήρης  ενεργοποίηση της εκπτωτικής κάρτας μέλους
  • η εκκαθάριση του μητρώου μελών, ώστε η Παγκρήτιος Ένωση να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό μητρώο
  • η συνέχιση δράσεων, πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων οι οποίες θα αναβαθμιστούν στο πλαίσιο όμως βασικών αρχών της Ένωσης όπως, η ανάπτυξη του πνεύματος του συγκρητισμού, η προαγωγή, προάσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων της Κρήτης και των κρητικών, η συμβολή της Ένωσης στην επίλυση κοινωνικών και άλλων προβλημάτων των κρητικών και της Κρήτης καθώς και η προβολή και αξιοποίηση των ιστορικών παραδόσεων του κρητικου λαο

Σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της νυν διοίκησης της Ένωσης

Ο νυν πρόεδρος, στα 11 συναπτά χρόνια που είναι πρόεδρος της “Παγκρήτιος Ένωσις”, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, που ανέδειξαν τον εξωστρεφή χαρακτήρα της Ένωσης αλλά και την κοινωνική συνεισφορά της με την έμπρακτη στήριξη κρητικών που έχουν ανάγκη. Το σημερινό συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ. Μαριδάκη αποφάσισε τη σύσταση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και Πρόνοιας που έκτοτε λειτουργεί και βοηθάει συμπατριώτες μας.

Επίσης την ίδια περίοδο, το ΔΣ της Ένωσης,  πραγματοποίησε πλήθος εκδηλώσεων – κατά μέσο όρο 20 το χρόνο – μεταξύ των οποίων εκτός από τις επετειακές και καθιερωμένες περιλαμβάνονται σημαντικές τιμητικές τελετές, με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων, που ανέδειξαν τον εξωστρεφή χαρακτήρα και τον ρόλο της Παγκρήτιας Ένωσης στο γίγνεσθαι του τόπου, εκτός Κρήτης.

Ενδεικτικά, τέτοιες είναι οι εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο που η Ένωση τον ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο της,για την κα Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του συλλόγου Ελπίδα, την Παναγοπούλου Κατερίνα, πρόεδρο της Καλλιπάτειρας, τον Μακαριστό Μητροπολίτης πρώην Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίο, τον Χατζημιχάκη Νταλιάνη, που έπεσε στο Φραγκοκάστελο και άλλες φυσιογνωμίες που τίμησαν με τη ζωή και το έργο τους τον τόπο.

Ακόμη η Ένωση αναγόρευσε επίτιμο Πρόεδρο της, τον κ.Βαρδή Βαρδινογιάννη για την προσφορά του στην Παγκρήτια Ένωση και γενικότερα στην Κρήτη.

Επίσης, η Ένωση πραγματοποίησε σειρα δράσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα με την συμμετοχή εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και της επιστήμης, δείχνοντας οτι είναι παρούσα και παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι από το 2010, η “Παγκρήτιος Ένωσις” συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ κατ’εξαίρεση, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ως κανονικό μέλος με δικαίωμα ψήφου.

Σήμερα τα καταγεγραμμένα μέλη της Παγκρητίου Ενώσεως ανέρχονται στις 82.000.

Δείτε τα στελέχη του συνδυασμού που πλαισιώνουν τον Γιώργο Μαριδάκη καθώς με όλες τις υποψηφιότητες ανά νομό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook