Με τον “Παττακό που κρατούσε το Μυστρί”, παρομοίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Νίκος Παπαντωνάκης τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορώντας τον, οτι ενόψει των εκλογών διαφημίζει το έργο της δημοτικής αρχής παρουσιάζοντας διαρκώς οτι ολοκληρώνονται η ξεκινούν νέα έργα.

“Προσέξτε μην ξεπεράσετε τον κ. Παττακό με το Μυστρί”, ήταν η προτροπή του κ. Παπαντωνάκη προς τον δήμαρχο ο οποίος ζήτησε να απαντήσει αμέσως επ’αυτού και αποκαλώντας τον επκεφαλή της “Λαικής Συσπείρωσης” με το μικρό του όνομα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την παρομοίαση στην οποία προέβη

“Νίκο, σου ξέφυγε. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο από εσένα. Εσύ που είσαι τόσα χρόνια εδώ, που ξέρεις οτι αν μια δημοτική αρχή ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο θα είναι ευχής έργον αν το τελειώσει στο τέλος της  θητείας, δεν επιτρέπονται να ακούγονται αυτά εδώ μεσα από εσένα. Υπάρχουν και κάποια όρια. Με αγάπη σου το λέω”, απάντησε ο δήμαρχος Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ. Παπαντωνάκης δεν “πήρε πίσω” τα όσα είπε, ούτε όμως του ζητήθηκε και κάτι τέτοιο.

Με αφορμή αυτή τη σύντομη αντιδικία, αν και δεν αφορά τα δυο εμπλεκόμενα πρόσωπα, θα πρέπει να συστήσουμε στα μέλη του δημοτικού συμβουλιου να “κρατάνε λόγια” γιατί ο εκλογικός νόμος πιθανότατα θα αναγκάσει “ορκισμένους εχθρούς” να γίνουν φίλοι αλλά και φίλους να μετατραπούν σε εχθρούς, προκειμένου να διαμορφωθούν πλειοψηφίες που θα τρέξουν την επόμενη θητεία στο δήμο Χανίων.

Γενικώς όμως, επειδή όσον αφορά στα δημόσια πρόσωπα εκτός από τα γραπτά, μένουν και τα λόγια, ειδικά όταν καταγράφονται όπως γίνεται στις δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συνιστάται, “προεκλογικά και μη”, να μην χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις για χάρη εντυπωσιασμού. Ειδικά όταν “δανείζονται” συμβολισμούς και καταστάσεις από μια “σκοτεινή περίοδο” της ελληνικής ιστορίας που δεν “κολλάνε”, όσο και αν διαφωνεί κανείς,  κατά πολιτικών αντιπάλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook