Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμυρικά επεισόδια για την Αττική, υπενθυμίζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), καθώς, σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας που στοίχισε τη ζωή σε 24 άτομα.

Το χρονικό της πρωτοφανούς καταστροφής

Λιγότερο από δύο ώρες σφοδρής βροχόπτωσης χρειάστηκε για να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης από την περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Τρεις ώρες αργότερα ο φονικός «χείμαρρος» ξέσπασε στη Μάνδρα όπου και σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι, με την πρώτη κλήση στο κέντρο της Πυροσβεστικής για βοήθεια να γίνεται στις 6.39 το πρωί.

Στις 7:00 το πρωί, οι αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Νέας Περάμου και ότι υπάρχουν προβλήματα και στη νέα εθνική οδό, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σπίτια και καταστήματα, πλημμυρισμένα, αυτοκίνητα και το μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Μάνδρας είχε θαφτεί κάτω από τα νερά και τη λάσπη.

Παράλληλα, αρχίζουν να καταγράφονται και οι πρώτοι νεκροί, ενώ υπάρχουν αναφορές και για αγνοούμενους. Θα περάσουν αρκετές ημέρες, μέχρις ότου τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ εντοπίσουν νεκρούς και τους τελευταίους από αυτούς.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook