Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εύκολη μονοήμερη πεζοπορική δραστηριότητα, για μικρά και μεγάλα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 8 έως 16 χρονών, για να περπατήσουν στην διαδρομή οροπέδιο Ασκύφου – καταφύγιο Ταύρης – οροπέδιο Νιάτο, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2018. 

Η πεζοπορία θα είναι σε αργούς ρυθμούς σε εύκολο βατό ανηφορικό μονοπάτι, για να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι, την δασωμένη αυτή περιοχή στα ανατολικά του νομού. 

Οι μικροί ορειβάτες θα ξεκινήσουν από την γειτονιά Αμμουδάρι στο όμορφο οροπέδιο Ασκύφου και θα ανηφορίσουν προς το οροπέδιο Νιάτο από το μονοπάτι Ε4 μέσα σε δάσος. 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν το καταφύγιο της Ταύρης, θα παίξουν και θα γευτούν την Ιταλική κουζίνα με μια παραδοσιακή μακαρονάδα, που θα παρασκευάσουν με παλιά μυστική συνταγή, οι αρχηγοί της εξόρμησης. Το περπάτημα διαρκεί 2.5 ώρες για την ανάβαση και 1.5 ώρα περίπου η κατάβαση. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους μικρό σακίδιο, που να έχει μέσα παγουράκι με νερό, κολατσιό, αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και μακρυμάνικο ζεστό μπλουζάκι, μακρύ παντελόνι, σκούφο, γάντια και καπελάκι.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ., κι επιστροφή νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 2821044647, ή και στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 23/10. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Εμμανουήλ Μαλεκάκης και Χρήστος Μυλωνάκης, μαζί με παλαιά και νέα μέλη του Δ.Σ..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook