Τελευταία ενημέρωση: 17:09

Εκατοντάδες κρητικοί ψηφίζουν σήμερα για τη νέα διοίκηση στο ιστορικό σωματείο

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι Κρήτες της Αττικής για τις εκλογές της “Παγκρητίου Ενώσεως Αττικής”, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα διοίκηση, στο μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 5 το απόγευμα, με την εκλογική μάχη να δίνεται μεταξύ δύο υποψηφίων, του νυν προέδρου (με ενδεκαετή  θητεία) Γεώργιου Μαριδάκη και του Στέλιου Παλλασάρου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” και από το πρωί προσήλθαν εκατοντάδες κρητικοί, μέλη της Ενώσεως.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους κρήτες της Αττικής, καθώς και ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Υπάρχει άλλη μία Κρήτη εδώ στο λεκανοπέδιο… και οι κρήτες ενωμένοι είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές θα στείλουν και αυτοί το μήνυμα τους για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή”

«Η Παγκρήτιος (Ένωση) είναι το μεγαλύτερο σωματείο του λεκανοπεδίου και ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς για όλους τους Κρήτες της Αθήνας με εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική δράση», δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που και εγώ ως κρητικός συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή Δημοκρατίας σήμερα, στις εκλογές για το καινούργιο συμβούλιο της Παγκρητίου, τον καινούργιο πρόεδρο και εύχομαι να συνεχίσει η Παγκρήτιος πάντα δυνατή, πάντα ενεργή, να εκπροσωπεί το κρητικό στοιχείο του λεκανοπεδίου. Έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχει άλλη μία Κρήτη εδώ πέρα στο λεκανοπέδιο και οι δεσμοί που μας κρατούνε τόσο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στην αγαπημένη μας Κρήτη, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυροί και οι κρήτες ενωμένοι είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές θα στείλουν και αυτοί το μήνυμα τους για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας και τόσο την χρειάζεται η αγαπημένη μας η Κρήτη».

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη

«Η Παγκρήτια Ένωση υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ένα σπουδαίο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, ένα ιστορικό σωματείο, ένα πραγματικό κεφάλαιο που έχει συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση, προβολή και ανάδειξη του Κρητικού πολιτισμού. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, γιατί αποτελώ κι εγώ μέλος της μεγάλης και ιστορικής αυτής οικογένειας, της «Παγκρήτιας Ένωσης». 

Από τα φοιτητικά μου χρόνια γνώρισα το εξαιρετικά σπουδαίο έργο της Ένωσης, η οποία αποτελούσε, και συνεχίζει να αποτελεί, ένα ισχυρό στήριγμα για τους συντοπίτες μας, τους φοιτητές και σπουδαστές, τους απανταχού Κρήτες.  

Είμαι βέβαιος ότι οι απανταχού Κρήτες, πέρα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις τα χρόνια που πέρασαν, σήμερα πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι, θα βρεθούν στη σωστή πλευρά της όχθης, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook