Ο δήμος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας

Ως το έσχατο μέσο αντίδρασης, στην κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο Δήμος Αγίου Νικολάου και οι δημότες του, χαρακτήρισε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (21/11) στην κεντρική πλατεία της πόλης – με αφορμή την υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών – ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων διευκρίνησε ότι η δημοτική αρχή, πριν προχωρήσει στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προσπάθησε να επιλύσει το θέμα με τους ενδεδειγμένους τρόπους που υπάρχουν σ΄ ένα ευνομούμενο κράτος.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ανέφερε:

Απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, στην οποία υπήρξε απάντηση από υπηρεσιακό παράγοντα, δεν κατέστει όμως δυνατή η συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Πολιτική απόφαση

Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση και απαιτεί πολιτική λύση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζερβός, επαναλαμβάνοντας ότι ζητήθηκε ο επανέλεγχος,  ώστε να μην προκύψουν τα “εξαμβλώματα” που προέκυψαν  στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και την Ελλάδα, τόνισε ότι είναι προφανής η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα.

Ηράκλειο :……….6,25 %

Ρέθυμνο : ………. 6,25%

Χανιά : ………….. 17,65%

Μύκονος : ……… 36,17 %

Πάργα : ………… 36,36%

Σκιάθος : ……….. 35,71%

Κέρκυρα : ………. 14,29%

Κολωνάκι : ……… 20,71%

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στους “κραδασμούς” που θα έχουν οι επικείμενες αυξήσεις στους δημότες, έκανε λόγο για την υπέρμετρη και δυσβάστακτη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, για τον θεαματικό περιορισμό παροχών (επιδόματα, προστασία πρώτης κατοικίας κ.α), ανέγνωσε το ψήφισμα που ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ και κάλεσε τους πολίτες να προβούν στην συλλογή υπογραφών με στόχο την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Να σημειώσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο, έχει ήδη αποφασίσει ν΄ακολουθήσει την δικαστική οδό για την διεκδίκηση του θέματος.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θ. Χαριτάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook