Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Βουλή  αναφέρθηκε και στην «ιστορική συλλογικότητα» που έχει καταλάβει το κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά

Η αναφορά από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε στην διάρκεια της δευτερολογίας του κατά την σημερινή συζήτηση στην Βουλή, όταν απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό τον ρώτησε αν ανέχεται τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε τα εξής:

«Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως, κύριε Τσίπρα. Ανέχεστε τις καταλήψεις δημόσιων χώρων; Nαι ή όχι; Θα ήθελα να έχω μια απάντηση.

Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Πανεπιστημίου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, απειλεί και τραμπουκίζει φοιτητές και καθηγητές και εσείς σφυρίζετε ως σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ποια είναι η απάντησή σας κύριε Τσίπρα, σε αυτό; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Πρέπει ή δεν πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις όπου δημόσιοι χώροι τελούν υπό κατάληψη.

Αντίστοιχο περιστατικό ξέρετε, έχουμε και στα Χανιά. Οπου μια ιστορική συλλογικότητα των Χανίων έχει καταλάβει εδώ και κάποιες δεκαετίες εναν χώρο, ο οποίος ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ο οποίος μάλιστα χώρος, το Πολυτεχνείο θέλει να τον αξιοποιήσει και σκοντάφτει πάνω στην αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να απομακρύνει αυτή τη συλλογικότητα.

Αυτό είναι εναρμονισμένο με τη δικιά σας λογική για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου;»

Δείτε το βίντεο  από το 3:50 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook