Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την μελέτη παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων και για την πλατεία Κατεχάκη.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής των Χανίων είναι η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση του ΚΑΣ  στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού, Μπουμπουλίνας 20 έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 13:00 με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη και υπο την προεδρία της Χανιώτισσας, Γενικής Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, στις θέσεις 8 και 9, βρίσκονται δύο θέματα που αφορούν άμεσα τον Δήμο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τους καταστηματάρχες – επιχειρηματίες του ενετικού λιμένα των Χανίων.

Τα θέματα αυτά, όπως αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη είναι τα εξής:

7. Έγκριση ή μη της μελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων «Καθορισμός παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης ενετικού λιμένα Χανίων», Δήμου Χανίων, Π.Ε. Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης.

8. Έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής προμελέτης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων «Ανάπλαση Πλατείας Κατεχάκη πόλης Χανίων Δήμου Χανίων», Π.Ε. Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης.

Στην συνεδρίαση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Υπενθυμίζεται πως η μελέτη για τους κοινόχρηστους χώρους προβλέπει την συνολική παραχώρηση 4.650 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι επιχειρηματίες ζητούν μεγαλύτερη έκταση καθώς υπάρχει μια μείωση περίπου 2.000 τ.μ. συγκριτικά με ότι ίσχυε προηγουμένως.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook