Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ με αφορμή δημοσιεύματα για αυθαίρετες προσλήψεις

Σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε 22.000 προσλήψεις, με κομματικά κριτήρια, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Χανίων, καταγγέλοντας την κυβέρνηση οτι το “μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του κομματικού της στρατού και όχι η πρόοδος”, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει οτι σε  μια κυβέρνηση της ΝΔ, οι προσλήψεις θα γίνονται αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση οι προσλήψεις με κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αγγίζουν και τα Χανιά, με “πιο πρόσφατο την τοποθέτηση στη θέση του νομικού συμβούλου στο Νοσοκομείο Χανίων”.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ εχει ως εξής:

Ενώ αυτή την περίοδο όλοι αγωνιούν για  την πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ και της εφορίας,  μαθαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, από το 2015 έως σήμερα έχουν προχωρήσει σε 22.000 διορισμούς στο δημόσιο. Χωρίς κανένα σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων προχωρούν σε προσλήψεις παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ σε πολλές περιπτώσεις, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν τις «υποχρεώσεις τους», σε θέσεις συμβούλων, μετακλητών, συμβασιούχων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αυτό, σε υπηρεσίες και οργανισμούς στο νομό Χανίων, με πιο πρόσφατο την τοποθέτηση στη θέση του νομικού συμβούλου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όταν χιλιάδες νέοι επιστήμονες με πτυχία και επαγγελματικές περγαμηνές μεταναστεύουν σε άλλες χώρες αναζητώντας εργασία, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό η συνεχόμενη προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προσλήψεις «ημετέρων» αμφιβόλου προσόντων, με κρυφές διαδικασίες από το «παράθυρο». Όχι μόνο η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τη διαρροή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό αλλά μάλλον επιδιώκει να την ενισχύσει ακολουθώντας  αυτές τις τακτικές.

Άλλωστε το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του κομματικού της στρατού και όχι η πρόοδος και η ευημερία των κατοίκων της χώρας.

Είναι το αυτονόητο για τη Νέα Δημοκρατία, οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, αξιοκρατικά και χωρίς παραθυράκια, ώστε να επιλέγονται οι καλύτεροι και ικανότεροι. Ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα να λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι έναν γραφειοκρατικό ογκώδη δημόσιο τομέα για να καλύπτει τις ανάγκες της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook