Οι ταξιδιώτες πολλές φορές αναζητούν την τέλεια φωτογραφία ή selfie που θα ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για αυτό πολλές φορές βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για μερικά likes.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν κάποιοι ταξιδιώτες που δεν διστάζουν να ξαπλώσουν στις ράγες του τρένου για να βγάλουν τη φωτογραφία που θέλουν. Στην καρδιά της πολυσύχναστης παλιάς συνοικίας της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, οι σιδηροδρομικές ράγες βρίσκονται παντού και σε απόσταση «αναπνοής» από αυτές υπάρχουν καφέ και μαγαζιά ασφυκτικά γεμάτα από τουρίστες που αδυνατούν κάποιες φορές να τους εξυπηρετήσουν.

Αν και η διαδρομή είναι γραφική, είναι επίσης επικίνδυνη καθώς τα τρένα περνάνε μέσα από τα στενά δρομάκια της πόλης με τους περισσότερες επισκέπτες να πρέπει να αγωνιστούν για την ασφάλειά τους. Ωστόσο για πολλούς, το να πηδούν πάνω από τις ράγες προσπαθώντας να αποφύγουν το τρένο που έρχεται πίσω τους, είναι μέρος… της «γοητείας» του ταξιδιού και των selfies τους.

«Ήταν εκπληκτικό, αλλά και τρομακτικό το ότι βρέθηκα τόσο κοντά στο τρένο», δήλωσε η Michelle Richards, τουρίστρια από την Αυστραλία.

Οι σιδηροδρομικές ράγες δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά από πρώην αποικιακούς ηγέτες της Γαλλίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα τρένα για να ταξιδεύουν και για τη μεταφορά αγαθών σε ολόκληρο το Βιετνάμ και στη συνέχεια στο Λάος και την Καμπότζη. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, τμήματα του σιδηρόδρομου υπέστησαν σοβαρές ζημίες από αμερικανικές βόμβες αν και ακόμα και σήμερα μερικά από τα αρχικά τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου χρησιμοποιούνται σαν μέσο μεταφοράς από τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες που αναζητούν φθηνότερες επιλογές μετακίνησης.

Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες που φτάνουν στο Ανόι έχουν κάνει μόδα το να φωτογραφίζονται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς να ξέρουν πότε θα περάσει το επόμενο τρένο κι αν θα προλάβουν να απομακρυνθούν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook