Τι αναφέρουν καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού ζητώντας να επιτραπεί η στάθμευση στην πλατεία Κατεχάκη

Την πιθανότητα να αρθεί προσωρινά για 3 μήνες η απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία Κατεχάκη θα εξετάσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Χανίων.

Καταστηματάρχες των Χανίων έκαναν ουσιαστικά έκκληση σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΧ, να επιτραπεί προσωρινά τους 4 μήνες (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο) η στάθμευση αυτοκινήτων στην πλατεία Κατεχάκη στο λιμάνι, όπως γίνεται ατύπως, κατ’ εξαίρεση στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

“Δεν πρέπει να νεκρωθεί το λιμάνι τη χειμερινή περίοδο. Από τη στιγμή που κόβετε το πάρκινγκ εντελώς, κόβετε τον κόσμο από το λιμάνι τον χειμώνα. Με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπεται η στάθμευση τις ημέρες των εκδηλώσεων, έτσι άτυπα να επιτρέπεται και τους 4 αυτούς μήνες που βρέχει, κάνει κρύο και κακό καιρό. Ουσιαστικά πλέον το ζητάμε για 3 μήνες, μέχρι και τον Φεβρουάριο”

Μάλιστα ένας από τους καταστηματάρχες δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Δεν μπορείς να περιμένεις μια Κυριακή να βγει ο ήλιος για να δουλέψεις! Το βράδυ φοβάσαι να περπατήσεις στο λιμάνι πια. Μέχρι να γίνει η ανάπλαση πρέπει να ανοίξει η πλατεία Κατεχάκη, να επιτραπεί η στάθμευση και να αρχίσει να υπάρχει ξανά κόσμος κάτω και τον χειμώνα. Ζητάμε βοήθεια να μείνει το λιμάνι ανοιχτό και να μην “σβήσει”.

Τόσο από την πλευρά του δημάρχου και προέδρου του ΔΛΤΧ, Τάσου Βάμβουκα όσο και από τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Χανίων, διευκρινίστηκε ότι δεν γίνεται γι’ αυτό το χρονικό διάστημα να επιτραπεί ατύπως στην πλατεία η στάθμευση, καθώς αυτό δεν συνιστά νόμιμη ενέργεια. Μπορεί ωστόσο να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ληφθεί μια απόφαση προσωρινής άρσης της απαγόρευσης στάθμευσης. Η πρόταση αυτή θα τεθεί υπ’ όψιν του Λιμενάρχη και εντός 10 ημερών θα συνεδριάσει ξανά το ΔΛΤΧ για την τελική απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook