Υπερασπίστηκε τον νόμο Παρασκευόπουλου η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη από τα Χανιά 

Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει υπάρξει η αιτία για να παραχθούν απίστευτα fake news, υποστήριξε από τα Χανιά η  η Γ.Γ.Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Σχολιάζοντας την κριτική που έχει δεχτεί ο νόμος για τις ευνοϊκές διατάξεις που οδηγούν εκτός φυλακής άτομα τα οποία με βαρύ ποινικό μητρώο και καταδίκες, η κα Γιαννακάκη τόνισε ότι έχουν χρεωθεί αδίκως πολλά στρεβλά στον νόμο Παρασκευόπουλου και εξαιτίας του έχουν παραχθεί fake news, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα προσφάτως σύμφωνα με τα οποία ένας εκ των συλληφθέντων για επίθεση σε βάρος αστυνομικού στον Πειραία ήταν αποφυλακισθείς με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Γιαννακάκη:

“Ο συγεκριμένος νόμος που κακώς αποκαλείται “νόμος Παρασκευόπουλου” με την έννοια ότι όλοι οι νόμοι είναι προϊόντα της κυβέρνησης, έχει αδίκως χρεωθεί πάρα πολλά κακά. Οτιδήποτε και να συμβεί το συνδέουμε με τον νόμο Παρασκευόπουλου και έχουν παραχθεί απίστευτα fake news εξαιτίας του. Έχει αναθεωρηθεί, έχει τροποποιηθεί σε ορισμένα σημεία και από την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου του κ. Κοντωνή και νομίζω ότι αν υπήρξαν κάποια λάθη ή αστοχίες έχουν διορθωθεί”

Απαντώντας σχετικά και με την αποφυλάκιση του Μεταξάκη στο Ηράκλειο που είχε καταδικαστεί τρις ισόβια, η κα Γιαννακάκη δήλωσε ότι αυτό δεν οφείλεται στον νόμο Παρασκευόπουλου. Με τον νόμο Παρασκευόπουλου το όριο της πραγματικής έκτισης απλώς ορίζεται στα 19 έτη αντί των 20 που ίσχυε μέχρι πρότινος υπό την προϋπόθεση να πληρούνται τα κριτήρια της καλής διαγωγής στη φυλακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook