Την ευκαιρία να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών είχαν σήμερα εκατοντάδες νέοι, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ στην λεωφόρο Σούδας με την συμμετοχή περισσότερων από 500 σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους  21 από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας.

Παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ημερίδα με θέματα όπως : 

Ο αξιωματικός του μέλλοντος: οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου. 

Το πρώτο μπάρκο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά» υπο τον τίτλο isalos net, η οποία αποσκοπεί στην παροχή ενός σταθερού δίαυλου επικοινωνίας με την  νέα γενιά με παροχή συνεχούς και ολοκληρωμένης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας, τις προκλήσεις άλλα και τις απαιτήσεις των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων.

Όπως επισήμανε ο εκδότης και διοργανωτής της πρωτοβουλίας, Ηλίας Μπίσιας, η ανταπόκριση από τους νέους και από τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι πολύ μεγάλη καθώς επιθυμούν να στελεχώνουν τα πλοία τους με ικανούς και άξιους έλληνες ναυτικούς που θα συνεχίσουν την ναυτική παράδοση της χώρας μας.

Η ποντοπόρος ελληνική ναυτιλία δεν είχε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω της κρίσης, είπε ο κ. Μπίσιας, διευκρινίζοντας ότι πρόβλημα υπήρξε στο εμπόριο μεταξύ των κρατών και πως αυτή την στιγμή η ελληνική ναυτιλία παραμένει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο.

Σε ότι αφορά στην ελληνική ακτοπλοΐα  έκανε λόγο για συμπράξεις και εκσυγχρονισμό του στόλου. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην τεράστια ναυτική παράδοση της χώρας, ενώ σε ότι αφορά στην ναυτική εκπαίδευση επεσήμανε πως η πρώτη σχολή εμπορικού ναυτικού ιδρύθηκε το 1930 όταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χανιώτης Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η δεύτερη σχολή που λειτούργησε το 1956 στον Ασπρόπυργο ιδρύθηκε με απόφαση που υπεγράφη το 1952 όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Χανιώτης Σοφοκλής Βενιζέλος, γιός του Ελευθέριου.

Η σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Βλητέ της Σούδας, ιδρύθηκε το 1963 όταν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ο Χανιώτης Πολυχρόνης Πολυχρονίδης…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook