«Το Κουμ Καπί είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοτικής αρχής. Είναι το μέτρο του ενδιαφέροντος πλέον για τα αυτονόητα»

Η νέα καθίζηση που συνέβη – ευτυχώς – νωρίς το πρωί στον παραλιακό δρόμο της συνοικίας του Κουμ Καπί στα Χανιά, αποτελεί και την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Το γεγονός είναι πως η τελευταία ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή έγινε όταν δήμαρχος Χανίων ήταν ο Γιώργος Κατσανεβάκης στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δηλαδή πριν από περίπου 30 χρόνια.

Τότε διαμορφώθηκε ο παραλιακός δρόμος όπως υπάρχει σήμερα και έκτοτε δεν έγινε κάτι ενώ όλα αυτά τα χρόνια τα κύματα της θάλασσας σφυροκοπούν τις υποδομές υποσκάπτοντας τον δρόμο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του συλλόγου επιχειρηματιών και κατοίκων του παλαιού Κουν Καπί, που εκφράζουν την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με «μπαλώματα»:

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για το Κουμ Καπί. Είναι η πέμπτη μεγάλη τρύπα που εμφανίζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Θα αντιμετωπιστεί πάλι κατόπιν εορτής, θα μπαλωθεί και τα προβλήματα θα κρυφτούν πάλι κάτω από το χαλί. Βοήθησε ο Θεός και αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες έγινε στις πρώτες ώρες της ημέρας πριν κάτσει κάποιος συμπολίτης μας να πιει τον καφέ του.

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να ιεραρχήσει ο δήμος τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου και να καταλάβει ότι εδώ πλέον κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες; Το Κουμ Καπί είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοτικής αρχής. Είναι το μέτρο του ενδιαφέροντος πλέον για τα αυτονόητα.

Γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα δοθεί μάχη για μια καινούργια δημοτική αρχή. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους διεκδικήσουν τον δήμο να βάλουν σε άμεση προτεραιότητα στο πρόγραμμα τους την πολύπαθη και περιφρονημένη αυτή περιοχή. Την γειτονιά των χαλικούτηδων, την γειτονιά μας…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook