Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Χανίων συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

«Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ  Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους, κατά τις οποίες επιτρέπεται η  χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικά το μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων,  oι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν τις Κυριακές, μακριά από τις οικογένειες τους, χωρίς ξεκούραση, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τις οποίες εργάζονται.

Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο.

Ζητούμε από τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, να μη βοηθήσουν  στο ξήλωμα του δικαιώματος αυτού, γιατί  σύντομα θα το δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook