Είχα μια ελπίδα πως φέτος , τα τελευταία (πριν τις εκλογές) Χριστούγεννα, η δημοτική αρχή των Χανίων θα  έβαζε τα δυνατά της για να μείνει η περίοδος των γιορτών αξέχαστη (τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Μαΐου).

Δυστυχώς, η ανακοίνωση του «εορταστικού» προγράμματος από τον Δήμο Χανίων , έδειξε πως ακολουθήθηκε η ίδια τακτική με τις προηγούμενες χρονιές.

Ένα «πρόγραμμα» με αριθμητική συσσώρευση πάσης φύσεως εκδηλώσεων η πλειοψηφία των οποίων είναι «δανεική» καθώς πρόκειται για εκδηλώσεις που έτσι κι αλλιώς θα εγίνοντο από διάφορους φορείς και  στις οποίες απλά «μπήκε» ως διοργανωτής ο Δήμος Χανίων.

Ακόμη και την έκθεση με ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια που είχε προγραμματισθεί να γίνει στο ΚΑΜ την έβαλαν στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, για να μην αναφερθώ και στις πολλές δημιουργικές δραστηριότητες των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας που ήταν προγραμματισμένες και έχουν “γεμίσει” το πρόγραμμα.

Χωρίς φαντασία, χωρίς μεράκι, χωρίς να αναρωτηθούν το γιατί σε πολλές άλλες πόλεις δημιουργούν «Χριστουγεννιάτικα χωριά» με πάμπολλες δραστηριότητες  προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης και διασκέδασης των πολιτών.

Και μπορεί να προχώρησαν στην συναρμολόγηση του «Παγωμένου Δάσους» στον Δημοτικό Κήπο, αλλά χωρίς να υπάρχει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων τότε και οι επισκέπτες του θα είναι «παγωμένοι».

Και  μπορεί – σύμφωνα με πληροφορίες μας – να καθυστέρησε η παράδοση του επιπλέον χριστουγεννιάτικου στολισμού που είχε παραγγελθεί και να έχει ακυρωθεί,  όμως  η πραγματικότητα του «εορταστικού» Δήμου Χανίων παραμένει η ίδια.

Μια μιζέρια σκοτεινή και άραχνη ακόμη και στο κέντρο της πόλης  όπου μπροστά από την Δημοτική Αγορά υπάρχει φως και ακριβώς δίπλα, σε απόσταση λίγων μέτρων το σκότος.

Στο ίδιο πλαίσιο «ακούγεται» και η εκδήλωση που σκέφτηκε η δημοτική αρχή για την υποδοχή του νέου έτους που – για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες – δεν θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς αλλά στην πλατεία 1866. 

Δυστυχώς το φετινό τελευταίο (πριν τις εκλογές) «εορταστικό»  πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής των Χανίων δείχνει πως το πρόβλημα δεν αφορά στα πρόσωπα των αντιδημάρχων (που έχουν αλλάξει) αλλά στην νοοτροπία της ίδιας της δημοτικής αρχής και μάλλον του επικεφαλής της.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook