Λήγει η προθεσμία στις 18 Ιανουαρίου – Αν δεν συμφωνήσουν η απόφαση περνά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία και μια κοινή γραμμή τα μέλη του ΠΕΔ Κρήτης που συνεδρίασαν σήμερα στο Ηράκλειο.

Τα σύννεφα πάνω από τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κρήτης έφεραν καταιγίδα, αφού δεν κατάφεραν οι δήμαρχοι στη σημερινή συνεδριάση της ΠΕΔ να δώσουν τα χέρια σχετικά με τον αριθμό των ΦΟΔΣΑ.

Ως γνωστόν ο δήμος Χανίων, Λασιθίου και Βόρειας Πεδιάδας υποστηρίζουν τη λειτουργία τριών ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη, εκ των οποίων ο ένας να είναι η ΔΕΔΙΣΑ. Ο δήμος Ηρακλείου στηρίζει την πρόταση λειτουργία δυο ΦΟΔΣΑ, ένας της ΔΕΔΙΣΑ και ο δεύτερος του ΕΣΔΑΚ.

Οι δήμαρχοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με αποτέλεσμα να είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να λάβει αντί αυτών την απόφαση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η διορία για να έχουν καταλήξει σε μια απόφαση λήγει στις 18 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται ενδεχομένως να συνεδριάσει για μια ακόμα φορά η ΠΕΔ, ωστόσο δεν θα έχει νόημα αν δεν έχουν λειανθεί οι διαφωνίες μεταξύ των δημάρχων.

Αν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου δεν έχουν καταλήξει σε κοινή απόφαση οι δήμαρχοι τότε το θέμα θα περάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία θα είναι αυτή που θα αποφασίσει αντ’ αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook