Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος σε εσπερίδα στο Ηράκλειο, για τους δασικούς χάρτες

Ως ένα εργαλείο που θα βοηθήσει σημαντικά στη διασφάλιση των αγροτικών επιδοτήσεων αλλά και θα βάλει μία τάξη και στο ιδιοκτησιακό αμφισβητούμενων περιοχών χαρακτήρισε την κατάρτιση δασικών χαρτών ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος από το Ηράκλειο όπου συμμετέχει σε ημερίδα που οργάνωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση  Κρήτης. 

Ο κ  Φάμελος τόνισε πως το κόστος για τους πολίτες μειώνεται σημαντικά για τις περιπτώσεις των αμφισβητούμενων εκτάσεων ενώ όπως είπε θα γίνει δυνατή και η τακτοποίηση των εκτάσεων που έχουν καταπατηθεί ή εκχερσωθεί. 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος τόνισε πως μετά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, το κτηματολόγιο στις συγκεκριμένες περιοχές θα διασφαλίσει πλήρως τους ιδιοκτήτες ειδικά αγροτικών εκτάσεων. 

Ο κ Φάμελος το πρωί της Παρασκευής θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την λειψυδρία στην Κρήτη όπου θα αναφερθεί στις δυνατότητες για χρηματοδότηση έργων μέσω κοινοτικών κονδυλίων ενώ αμέσως μετά θα επισκεφτεί το πάρκο κυκλικής οικονομίας που σχεδιάζει ο δήμος Ηρακλείου και τη μονάδα αξιοποίησης υπολειμμάτων τροφής που λειτουργεί στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook