Σειρά συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, με στόχο την προώθηση και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Οικονομίδη (φωτ.), παρουσία και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Γ. Πρωϊμάκη και αφορούσε ζητήματα του Λιμένα της Σούδας

Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης της μελέτης επέκτασης της προβλήτας ΑΔΡΙΑ με τις απαραίτητες εκβαθύνσεις ενώ, παράλληλα, έγινε ενημέρωση ότι δημοπρατήθηκε η μελέτη του Τμήματος του πολυχρηστικού λιμένα.

Η δεύτερη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχ. Ανδριανάκης, ήταν με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Επίσης ζητήθηκε η συνέχιση των ερευνητικών τομών στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (ΕΑΚ) προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της ανακατασκευής του και της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης σε αυτό.

Το θέμα του χαραχτηρισμού ή μη του Λιμενικού Περιπτέρου ως νεωτέρου Μνημείου, συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), στην οποία παραβρέθηκαν οι κ.κ. Σκουλάκης, Ξυνίδης, Πρωϊμάκης και Ανδριανάκης και κατέθεσαν τις απόψεις της νέας Δημοτικής Αρχής και του Λιμενικού Ταμείου.

Το σημαντικό, εξάλλου θέμα της κατεδάφισης του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων και των διαδικασιών που απαιτούνται για την ανέγερση στον ίδιο χώρο Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) του Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη και του Αντιδημάρχου, Ν. Ξυνίδη, με τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης κ.κ. Κ. Καπελώνη και Ι. Φωτάκη αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιο καθώς και Δ/ντές του Υπουργείου, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα των συμβάσεων για την καθαριότητα και το θέμα της συγκρότησης Συμβουλίων και Επιτροπών που αφορούν την Πολεοδομία (ΕΠΑΕ- ΣΧΟΠ κ.λ.π.) και τα οποία εκκρεμούν νομοθετικά.

Σημειώνεται ότι ατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων καταγράφηκε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα σχετικά με την προώθηση των ζητημάτων, που έθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook