Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με πολυάριθμη παρουσία πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στην Κάτω Σούδα.

Νωρίς το πρωί η μεγάλη Δεσποτική Εορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Γύρω στις 11 π.μ. με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το θρησκευτικό τυπικό και με αξιοθαύμαστη εκκλησιαστική ευταξία, ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Ναό με κατεύθυνση το λιμάνι της Κάτω Σούδας και συγκεκριμένα την περιοχή της ιχθυόσκαλας όπου έγινε ο Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα.


Η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία και τα παγωμένα νερά της θάλασσας δεν στάθηκαν εμπόδιο στους νέους της περιοχής, που για μία ακόμη φορά τήρησαν το πατροπαράδοτο έθιμο και βούτηξαν στη θάλασσα για να βγάλουν από τα νερά τον Σταυρό.

Οι τολμηροί αυτοί νέοι ήταν οι: Ανέστης Σούλιας, Εμμανουήλ Βασιλοδημητράκης, Γεώργιος Βροντάκης, Πισσαδάκης Μιχαήλ, Ιωάννης Μουρατίδης, Κυριάκος Τζανεράκης, Ηλίας Κεχαγιάς, Νικόλαος Γαδεράκης, Μάριος Καπαρουδάκης, Παντελής Βεργεράκης, Γεώργιος Ζαχαριουδάκης.

Από τους παραπάνω προαναφερθέντες οι τρεις πρώτοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να ανασύρουν τον Σταυρό από τα θαλάσσια ύδατα και έλαβαν  αναμνηστικά δώρα από τον Εφημέριο της Ενορίας.

Σταύρος Μυριδάκης


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook