Για πρώτη φορά η πληρωμή απο τον Οργανισμό αντί για τους Δήμους
   
Την προσεχή Παρασκευή θα καταβληθούν, για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας.

Η επικείμενη πληρωμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα, αφορά τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 και τα διατροφικά επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η αμέσως επόμενη πληρωμή θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά στα διατροφικά επιδόματα του Ιανουαρίου 2019. Θα ακολουθήσει η καταβολή του Μαρτίου, στην οποία θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα του διμήνου Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 και τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου 2019.

Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα. Όλα τα άτομα με αναπηρία θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται ενιαία, με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Στην πρώτη πληρωμή της ερχόμενης Παρασκευής θα καταβληθούν 122,21 εκατ. ευρώ σε 171.275 δικαιούχους συνολικά. Εξ αυτών οι 154.726 είναι δικαιούχοι προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων όπως επίσης επιδομάτων ομογενών και στεγαστικής συνδρομής. Οι υπόλοιποι 16.549 είναι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του: «Όλοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ακριβώς τα ίδια ποσά καθώς για την χορήγησή τους ακολουθείται το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τα ποσά που καταβάλλονται παραμένουν τα ίδια χωρίς καμία απολύτως μεταβολή».

Σημειώνεται πως τα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου 2019 του πιλοτικού προγράμματος, που καταβάλλονται σε δικαιούχους στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα στο πλαίσιο της πιλοτικής διαδικασίας, θα καταβληθούν κανονικά και όπως προβλέπεται στις 30 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook