Η κακοκαιρία πλήττει τις  μεσοδυτικές και ανατολικές -Στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -28 βαθμούς Κελσίου –  Υπό το μηδέν ο υδράργυρος σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη – Με υποθερμία 9χρονο κοριτσάκι – Καθυστερήσεις πτήσεων

Τσουχτερό κρύο με ισχυρούς ανέμους και δρόμοι παγοδρόμια εξαιτίας του παγετού συνθέτουν το σκηνικό στις μεσοδυτικές και ανατολικές ΗΠΑ σήμερα, Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κι ενώ το κυβερνητικό shutdown συνεχίζεται, πολλοί πολίτες αποφάσισαν να υπακούσουν στις εντολές των αρχών και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το αρκτικό ψύχος ακολουθεί τη χιονοθύελλα που έπληξε τη χώρα νωρίτερα τον Ιανουάριο, με περισσότερα από 30 εκατοστά χιόνι και χιονόνερο κατά μήκος των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Στα περίχωρα του Σικάγο, μια 12χρονη έχασε τη ζωή της, αφού καταπλακώθηκε από όγκους χιονιού, ενώ έχτιζε ένα οχυρό μετά τη λειτουργία της εκκλησίας χθες, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Άρλινγκτον Χάιτς. Ένα 9χρονο κοριτσάκι με το οποίο έπαιζαν μαζί νοσηλεύεται με υποθερμία, αφότου οι διασώστες κατάφεραν να τη βγάλουν κάτω από το χιόνι. Αναμένεται να αναρρώσει.

Ο υδράργυρος βούτηξε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (γύρω στους -20 βαθμούς Κελσίου) από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έως βορειότερα, τη Νέα Αγγλία, με αποτέλεσμα να παγώσει το χιόνι, που άρχιζε να λιώνει μετά την προηγούμενη κακοκαιρία, δήλωσε ο Μαρκ Τσέναρντ, ένας μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Κόλετζ Παρκ, στο Μέριλαντ.

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη…» σημείωσε ο επιστήμονας.

«Στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -28 βαθμούς Κελσίου».

«Στη Βοστόνη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξαιτίας των ψυχρών ανέμων η αίσθηση θα είναι γύρω στους -24 βαθμούς Κελσίου» τόνισε ο μετεωρολόγος.

«Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση…. Ο υδράργυρος θα καταγράψει νέα ρεκόρ ή θα κυμανθεί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για περισσότερες από 10 πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα έως τις μητροπόλεις στις ανατολικές ακτές.

Η υψηλότερη θερμοκρασία για σήμερα προβλέπεται στους -8 για τη Νέα Υόρκη και τους -11 για τη Βοστόνη.

Σε περισσότερες από 7500 πτήσεις καταγράφηκαν καθυστερήσεις, κυρίως στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook