Προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς τα δίκτυα και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού  που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. 

Τα έργα της Αγίας Πελαγίας που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, επιθεώρησε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, διαπιστώνοντας την εξέλιξή τους και το άρτιο των εργασιών.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α..Μ Φ. Σαββάκη, την Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη και Δ. Ανδρουλάκη αντίστοιχα, είδε από κοντά την πορεία τους, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγχρονη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, μαζί με τα δίκτυά της, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στο Δήμο Μαλεβιζίου, καλύπτει τις περιοχές της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας και δίνει λύσει σε ένα μείζον ζήτημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Η μονάδα, κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου εκτάσεως 13 στρεμμάτων, με το έργο να έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17.000.000 ευρώ, μαζί με τις αγορές των οικοπέδων, τις μελέτες και τα δίκτυα. Είναι δε ενταγμένο στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου. Περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας σχεδιασμένης να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανεπτυγμένων αυτών τουριστικών περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί και η μελλοντική επέκτασή του, για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.

Η συγκεκριμένη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα, δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους, ενώ μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων που ακολουθούν, θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα – που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν – αλλά και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων. Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευάσουμε θα προσφέρει νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσα από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook