Ο πανύψηλος «πύργος» που στέκει στο κέντρο της Νέας Υόρκης διαθέτει το δικό του γυμναστήριο, juice bar, βιβλιοθήκη και κλειστό γήπεδο του μπασκετ

Ένας επενδυτής κεφαλαίων είναι ο αγοράστης του πιο ακριβού σπιτιού στην ιστορία των ΗΠΑ, το οποίο πουλήθηκε εχθές στην αστρονομική τιμή των 238 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το υπερπολυτελές διαμέρισμα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στην κεντρική περιοχή Σέντραλ Παρκ Σάουθ, και έχει τέσσερα επίπεδα, που καταλαμβάνουν από το 50ο μέχρι και το 53ο όροφο του κτιρίου. 

Ο αγοραστής του κτιρίου, ονόματι Κεν Γκρίφιν, διαθέτει ήδη μια μεγάλη συλλογή από σπίτια σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μεταξύ των οποίων ένα διαμέρισμα αξίας 58,75 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο, ένα ρετιρέ 60 εκατ. δολαρίων στο Μαϊάμι και μια έπαυλη 122 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.

Ο κατασκευαστής του κτιρίου, που ακόμα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανέγερσής του, «επιλέγει» έναν έναν τους υποψήφιους αγοραστές των διαμερισμάτων του, σαν να επρόκειτο για ένα είδος «λέσχης» μόνο για εκλεκτούς και προνομιούχους. 

Ο πανύψηλος «πύργος» που στέκει στο κέντρο της Νέας Υόρκης διαθέτει το δικό του γυμναστήριο, juice bar, βιβλιοθήκη και κλειστό γήπεδο του μπασκετ!

Με την αγορά του τετραώροφου διαμερίσματος ο Γκρίφιν έσπασε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο ακτιβιστής επενδυτής Μπάρι Ρόζενσταϊν, ο οποίος είχε αγοράσει μια έπαυλη στο Ιστ Χάμπτον έναντι $137 εκατ. το 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook