Ο διαρρήκτης είχε ξαφρίσει ένα δαχτυλίδι, ένα σταυρό, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ακόμη και τις… βέρες των ιδιοκτητών του σπιτιού και τα πούλησε αντί 300 ευρώ στο ενεχυροδανειστήριο

Νομότυπος σε όλα ήθελε να είναι ένας 48χρονος που πήγε σε ενεχυροδανειστήριο της Αμαλιάδας για να πουλήσει τα κοσμήματα και χρυσαφικά που είχε κλέψει από ένα σπίτι στη Μαραθιά Ηλείας. Έτσι, έδωσε τα… πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο διαρρήκτης είχε ξαφρίσει ένα δαχτυλίδι, ένα σταυρό, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ακόμη και τις… βέρες των ιδιοκτητών του σπιτιού και τα πούλησε αντί 300 ευρώ στο ενεχυροδανειστήριο, στο οποίο έδειξε την ταυτότητά του και κόπηκαν όλα τα προβλεπόμενα παραστατικά από τον υπάλληλο που ακολούθησε κατά γράμμα τη νόμιμη διαδικασία.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας που ερευνούσαν την διάρρηξη, έκαναν ελέγχους σε όλα τα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής. Όταν βρήκαν τα κλοπιμαία, πληροφορήθηκαν τα στοιχεία αυτού που τα πούλησε και συνέλαβαν τον 48χρονο που, όπως αποδείχθηκε, ήταν… επαγγελματίας διαρρήκτης με παρελθόν στις συλλήψεις για παρόμοιες υποθέσεις. 

Μάλιστα, στις 15 Δεκεμβρίου είχε τρυπώσει σε άλλες δυο μονοκατοικίες στην περιοχή Λιβαδάκι της Αμαλιάδας, από τις οποίες είχε κλέψει χρυσαφικά που δεν βρέθηκαν και ερευνάται πού τα είχε πουλήσει. Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook