Η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, με αφορμή την πρόσφατη, άμεση, αποκατάσταση της ζημιάς σε αγωγό λυμάτων και τις επαναλαμβανόμενες καθιζήσεις λόγω διάβρωσης στο Κουμ Καπί

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρεται στις ζημιές και το φαίνομενο της καθίζησης και υποστηρίζε ότι σε 3 χρόνια η εικόνα της περιοχής θα είναι διαφορετική

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Με αφορμή την πρόσφατη, άμεση, αποκατάσταση της ζημιάς σε αγωγό λυμάτων και τις επαναλαμβανόμενες καθιζήσεις λόγω διάβρωσης στην περιοχή του Κούμ Καπί, θα ήθελα ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά και ως Δήμαρχος Χανίων να δηλώσω τα εξής:

Τα προβλήματα που, κατά διαστήματα, παρουσιάζονται στο παραλιακό μέτωπο και που έχουν σαν αιτία τη διάβρωση από τη θάλασσα, δεν είναι δυνατόν παρά να αντιμετωπιστούν τοπικά. Αυτό έχουμε αποδείξει ως Δήμος ότι το κάνουμε πάντα άμεσα και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τις αναφορές των μηχανικών μας, το αρχικό υλικό κατασκευής και πλήρωσης όλης της παραλιακής ζώνης του Κουμ Καπί, είναι πολύ κακής ποιότητας και ο λίθινος κρηπιδότοιχος δεν προσφέρει την απαραίτητη προστασία της παραλιακής ζώνης που είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες. Συνέπεια αυτών είναι η συγκεκριμένη περιοχή να υφίσταται διαρκή διάβρωση και όλες οι κατασκευές του παραλιακού μετώπου να βρίσκονται σε επισφάλεια.

Η οριστική λύση θα προκύψει από τη συνολική ανακατασκευή και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενός μεγάλου και σύνθετου έργου, που προετοιμάζεται από τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με μεθοδικότητα. Το έργο αυτό χρειάζεται χρόνο και σημαντικούς οικονομικούς πόρους για να υλοποιηθεί. Στον σχεδιασμό μας δεν περιλαμβάνεται μόνο η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, αλλά και η προσθήκη άμμου ώστε η παραλία να επανέλθει στην παλιά της μορφή και να προστατευτεί ταυτόχρονα το κρηπίδωμα.

Σχετικά με τη διάβρωση στην περιοχή του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, θα πρέπει αναφερθεί ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική του λύση, μετά από συντονισμένες προσπάθειες.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι με τις ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής, του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το Κούμ Καπί υπολογίζουμε ότι σε τρία χρόνια θα αλλάξει εντελώς όψη και θα αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης και αναψυχής για την πόλη μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook