“Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός χωρίς Σχεδιασμό και Όραμα” είναι η κριτική που ασκεί στη δημοτική αρχή,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης

“Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.  διακρίνονται από ανισότητες,  έλλειψη σχεδιασμού  και οράματος”, σημειώνει καταγγέλοντας ταυτόχρονα οτι “η  δημοτική πλειοψηφία του δήμου Πλατανιά έφερε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α  εγγεγραμμένων  στα πρακτικά ως όφειλε”. 

Στη συνέχεια διερωτάται: “Γιατί άραγε; Μήπως για να μη γνωρίζουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι τι συμβαίνει στη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α;”.

Όσον αφορά στα τα της ΔΕΥΑΒΑ, ο κ. Ντουντουλάκης σημειώνει:

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θα μελετήσει τον προϋπολογισμό  και το τεχνικό πρόγραμμα,  θα κατανοήσει  ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και διακρίνεται από προχειρότητα. Θα αναφερθώ σε ορισμένα σημεία του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος: 

– Όταν μεταφέρθηκε η άρδευση από τον Δήμο στη  Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. μας υποσχέθηκε  ο κ. Δήμαρχος και ο κ. πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α για την επανεξέταση των τιμών και καθορισμό δίκαιης τιμής ανά τοπική και δημοτική κοινότητα. Η διαμόρφωση των τιμών νερού σήμερα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, ακολουθεί ανισομερή κατανομή  σε ορισμένες κοινότητες (πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή χρέωση χωρίς λογική).
– Οι καθυστερημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν αναφέρονται διακριτά στον προϋπολογισμό συνειδητά, προκειμένου να αποκρυφθεί η πραγματική εικόνα της διαχειριστικής ανεπάρκειας.

– Δυστυχώς κ. πρόεδρε της Δ.ΕΥ.Α.Β.Α. και κ. δήμαρχε, δεν ανταποκριθήκατε στα μεγάλα και σοβαρά  προβλήματα των δημοτών. Μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους, ήταν προβλήματα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία δεν καταφέρατε να επιλύσετε λόγω ανεπάρκειας και έλλειψης σχεδιασμού.

– Δεν αξιοποιήσατε πλήρως τους υδρονομείς στην άρδευση με αποτέλεσμα την απώλεια νερού και την κακή κατάσταση του δικτύου και των αντλιοστασίων.

– Δεν ανταποκρίνεστε στις παραλαβές και στην επίβλεψη των έργων, καθώς όπου υπάρχουν τομές για την διέλευση των αγωγών, δεν γίνεται σωστή και έγκαιρη  αποκατάσταση αυτών, με αποτέλεσμα τον υψηλό κίνδυνο για τους χρήστες και την καταστροφή του οδικού δικτύου.

– Για πέμπτη χρονιά δυστυχώς υπήρξε προϋπολογισμός  με κατατμήσεις έργων προκειμένου να οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις.

– Προβαίνετε σε διαχωρισμό κονδυλίων ανά δημοτική ενότητα για ομοειδή αντικείμενα ενώ θα έπρεπε να  τα ομαδοποιείτε ώστε να διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνατε μείωση του κόστους έως 40% ανάλογα την κατηγορία, προς όφελος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και των δημοτών.

Εν κατακλείδι, όποιος ενδιαφερόμενος μελετήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θα αντιληφθεί την προχειρότητα και ανευθυνότητα  της δημοτικής πλειοψηφίας που την διοικεί  και που με τις ευλογίες του Δημάρχου συντάσσει τον προϋπολογισμό.

Αυτό που η δημοτική πλειοψηφία  έχει κατορθώσει εδώ και 9 χρόνια, είναι να προϋπολογίζει 20.000 ευρώ για μίσθωση μηχανημάτων  ανά δημοτική ενότητα και τα μηχανήματα του Δήμου να σκουριάζουν. Αυτή είναι η οργάνωση που πέτυχε και θα παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή όποια και αν είναι αυτή;

Οι προμήθειες Η/Μ εξοπλισμού ,υλικών δικτύου, ηλεκτρολογικού υλικού, χημικών υλικών κ.λπ γίνονται τμηματικά αντί της μαζικής προμήθειας μέσω διαγωνισμού ανά κατηγορία, με μεγάλο όφελος σε συνδυασμό με την τήρηση  αποθήκης υλικών που θα έπρεπε να είχε οργανώσει.
Πραγματικά, σας κάνουμε προτάσεις εδώ και 5 χρόνια για την σωστή λειτουργία της  Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α  προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, χωρίς να έχετε ενσωματώσει καμιά απ΄αυτές. 

Παρόλο που έχετε κατηγορηθεί και από τους δημότες δημόσια και κατ΄ επανάληψη, εσείς δυστυχώς παραμένετε αδιόρθωτοι. Πέντε χρόνια χαμένα για τον δημότη του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook