Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συμπολιτών για τις βλέψεις, τους στόχους και τα οράματα των υποψήφιων αρχόντων της πολιτείας μας, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις» κ. Θοδωρής Νίνος φιλοξενήθηκε στον Team FM.

Τα όσα είπε αξίζει να αποκωδικοποιηθούν ώστε να γίνουν ευκολότερα κτήμα όλων των συμπολιτών, το ίδιο όμως αξίζουν και οι σιωπές του, αυτά στα oποία δεν αναφέρθηκε. Ίσως μάλιστα τα τελευταία να αξίζουν παραπάνω, καθώς αυτά είναι που αναδεικνύουν πληρέστερα την προσωπικότητα του ανδρός.

Συνηθίζεται όταν διεκδικούν την ψήφο μας οι πολιτικοί να απευθύνονται στους ψηφοφόρους λέγοντας τους αυτά που θέλουν να ακούσουν και να αναφέρονται στους συνυποψηφίους τους λέγοντας αυτά που θα ήθελαν να συμβαίνουν. Λανθασμένες κατά τη γνώμη μου τακτικές και οι δύο γιατί το εκλογικό σώμα έχει εκπαιδευτεί να μην… πολυπιστεύει τα πολλά λόγια, αλλά κυρίως γιατί παγιδεύουν τον υποψήφιο στην περίπτωση βέβαια που εκλεγεί. Υπό την έννοια αυτή και δεδομένου του χαρακτήρα του κ. Νίνου δε προκαλούν έκπληξη τα όσα μας έδωσε σαν κεντρική ιδέα της πολιτικής του: «Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα τα οποία έχει ο τόπος και να προσθέσουμε σε αυτά και στους τομείς που θεωρούμε ότι υπάρχουν ελλείψεις ή καθυστερήσεις».

Μπορεί κάποιος που περιμένει να ακούσει πως τα πράγματα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πάνε τόσο καλά που θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του να απογοητευτεί, αυτοί όμως που γνωρίζουν πως «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» είναι ψεύτικα, μάλλον ευχαριστήθηκαν. Αυτό γιατί πράγματι το Ρέθεμνος των τελευταίων ετών ουδεμία έχει σχέση με το παντέρμο των παιδικών μας χρόνων, αυτό όμως είναι έργο που ξεκίνησε άλλη και όχι η σημερινή δημοτική αρχή.

Το σημερινό δημοτικό σύστημα αγκάλιασε το έργο που βρήκε και το προχώρησε. Τα βήματα που απομένουν δεν είναι ούτε μικρά ούτε αμελητέα, αντίθετα, απαιτούν δεξιότητες όπως πειθώ, ομαδική εργασία, επίλυση προβλημάτων και κυρίως συναίνεση, δεξιότητες που ο Θοδωρής αποδεδειγμένα διαθέτει.

Σημαντικότατο ότι από την αρχή θέτει χρονοδιάγραμμα στόχων, αφού όπως λέει: «Αν στο τέλος της τετραετίας έχω πετύχει αυτά τα οποία στοχεύω, θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μας για μία ακόμη θητεία». Η εναλλαγή προσώπων σε κάθε είδους οργανισμούς, εταιρίες ή δημόσια αξιώματα δεν γίνεται απλά για λόγους δεοντολογικούς, για να δοκιμάσουμε κι άλλους να δούμε μήπως τα καταφέρουν καλύτερα, είναι θεμελιώδους σημασίας, ζωτικό ζήτημα για την επιβίωση και ευημερία του οργανισμού. Στα πλαίσια αυτά ακόμα κι αν ο σημερινός (ή ο οποιοσδήποτε δήμαρχος) ήταν ο καλύτερος του κόσμου, είχε όλο το χρόνο να υλοποιήσει τα όσα σχεδίαζε για τον τόπο. Η εναλλαγή στις θέσεις εξουσίας από τη φύση της ενέχει και αποδίδει όρεξη, φρεσκάδα και δυναμική στον οργανισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πολιτεία μας.       

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook