Υλικά συνταγής

αρνίσιο ψαχνό (μπούτι ή φιλέτο) 1.800 γρ., κομμένο στα έξι
ξερά κρεμμύδια 6 μικρά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κομμένα σε ροδέλες
καρότα 2-3 καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
πατάτες 3 καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια
ντοματίνια 6 κομμένα στη μέση
τυρί φέτα 300 γρ., κομμένη σε κύβους
λεμόνι 1, ο χυμός
ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
ξερά μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη) 2 κουταλάκια του γλυκού
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση συνταγής

Σε βαθύ σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα. Μοιράζετε τα 6 μενταγιόν με το μείγμα σε 6 κομμάτια λαδόκολλας, φροντίζοντας να βάλετε από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 °C. Τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένετε σφιχτά με σπάγκο. Τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε για 1 ώρα και 30’. Ανοίγετε τα δεματάκια και σερβίρετε αμέσως. 

Με τι κρασί; Το αρνάκι στη λαδόκολλα είναι σύνθετο πιάτο με μια νόστιμη, «ρουστίκ» ποικιλία από συστατικά. Ο αρμονικότερος συνδυασμός θα ήταν με ένα κρασί λευκό, βουτυράτο, στρογγυλό και με ξεχωριστό χαρακτήρα, που δεν θα υποκύψει στην πολυπλοκότητα του πιάτου και συνάμα θα κοντράρει όμορφα τη λιπαρή του υπόσταση. Θα διαλέξουμε ένα Chardonnay.