Δεκατέσσερα νέα πτώματα ανακαλύφθηκαν χθες Πέμπτη στη Βερακρούς, μια πόλη λιμάνι στο ανατολικό Μεξικό, 48 ώρες αφότου 35 πτώματα είχαν βρεθεί μέσα σε δύο εγκαταλελειμμένα μικρά φορτηγά στην ίδια πόλη, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για ένδεκα πτώματα. Οι αστυνομικοί είχαν ανακοινώσει πως βρήκαν 11 πτώματα σε τρεις συνοικίες της πόλης, τέσσερα από τα οποία σε δρόμο στο κέντρο της.

Αυτό το κύμα δολοφονιών σημειώνεται ενώ στη Βερακρούς πραγματοποιείται μια εθνική σύνοδος εισαγγελέων.

Από τους 23 άνδρες και τις 12 γυναίκες που είχαν βρεθεί νεκροί την Τρίτη, μόνο δύο δεν είχαν ποινικό μητρώο και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους, σύμφωνα με τις αρχές. Η Πολιτεία της Βερακρούς, η οποία βρίσκεται στον κόλπο του Μεξικού, έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο προπύργιο των \”Θέτας\”, μιας από τις κύριες εγκληματικές συμμορίες της χώρας, φημισμένης για τις ιδιαίτερα ωμές μεθόδους της. Σύμφωνα με τις αρχές, το καρτέλ αυτό, το οποίο διευθύνεται από πρώην επίλεκτους στρατιωτικούς του μεξικανικού στρατού, έχει εγκατασταθεί εκεί εξαιτίας της επίθεσης που διεξάγει ο στρατός στην Πολιτεία από την οποία προέρχονται οι \”Θέτας\”, την Ταμαουλίπας, η οποία βρίσκεται βορειότερα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και έναν απολογισμό από το μεξικανικό Τύπο, περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο από την έναρξη, το Δεκέμβριο του 2006 εκ μέρους της μεξικανικής κυβέρνησης, μιας επιχείρησης εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος με κινητοποίηση 50.000 στρατιωτικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook