Ο Υπουργός Επικρατείας έφερε “α χαιρετίσματα του Πρωθυπουργού” και τη διαβεβαίωση οτι προωθούνται σημαντικά έργα της Κρήτης

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ήδη πραγματοποίησε επαφές με τη Συντονίστρια και επιχειρησιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Υπουργός, από τα Περιφέρεια, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και τις διαβεβαίωσεις οτι προωθούνται σημαντικά έργα του νησιού. Όπως σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος την Πέμπτη, με αφορμή και την επίσκεψη του στην Κρήτη, είχε αναλυτική συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, ο οποίος τον ενημέρωσε οτι οι διαγωνισμού του ΒΟΑΚ θα επιταχυνθούν με στόχο μέσα στο 2019 να ανατεθεί το έργο στους αναδόχους. 

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι ο δρόμος της Μεσσαράς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ όσον αφορά το θέμα του Αεροδρομίου του Καστελίου, επανέλαβε οτι ο φάκελος θα διαβιβαστεί σύντομα στην Βουλή.

Σε δηλώσεις τους, τόνισε οτι η χώρα περνά σε μια νεα εποχη και ο ρόλος της Κρήτης δεν μπορει να ειναι αλλος από πρωταγωνιστικός. Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανέφερε οτι αυτό είναι μια πραγματικότητα που θα τη δουν 880.000 εργαζόμενοι ενώ αναφερθείς στην Συμφωνία των Πρεσπών, σηεμώισε οτι λειτουργεί ως καταλύτης πολιτικών συσχετισμών.

 

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, και στη συνάντηση που είχε με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη, συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση περισσότερο από μία ώρα και, μετείχε επιπλέον σε σύσκεψη εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων και του Γραφείου της Συντονίστριας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook