Υπέρ της κατάρτησης οργανικών θέσεων στο Δημόσιο τάχθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι μείωση μισθών και αύξηση παραγωγικότητας.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Ελλάδα ασυνέπεια στις πληρωμές, σημειώνοντας πως «εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις αρχίσουν να εξοφλούν τους λογαριασμούς των γερμανών προμηθευτών, αυτό θα βελτίωνε σημαντικά το επενδυτικό κλίμα».

Όσον αφορά στη μείωση του Δημόσιου Τομέα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε: «Η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας» και πρόσθεσε: «Το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους».

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τουρισμός, η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας και η γεωργία είναι πιθανοί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ζήτησε τη μείωση των μισθών.

«Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν»είπε.

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, δήλωσε επίσης ότι το απαραίτητο διάστημα για την οργάνωση ενός «αποτελεσματικού συστήματος μηχανοργάνωσης» είναι από έξι μήνες έως ένα έτος για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.