Η κρίση χρέους στην Ευρώπη ενισχύει την αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προειδοποίησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε ομιλία που απηύθυνε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, προς το καναδικό κοινοβούλιο στην Οτάβα αργά χθες βράδυ, ο Κάμερον έκανε έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να δείξουν ότι έχουν την "πολιτική βούληση να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο."

"Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πρέπει να βρουν μια θεμελιώδη λύση διαρκείας που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του --το υψηλό δημόσιο χρέος πολλών χωρών της Ευρωζώνης," είπε ο Κάμερον.

"Αναβάλλοντας διαρκώς αυτά που πρέπει να γίνουν δεν βοηθάει (την κατάσταση). Ουσιαστικά, επιδεινώνει το πρόβλημα, επιμηκύνει τη σκιά της αβεβαιότητας που πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία," σχολίασε ο ίδιος.

"Δεν κοιτάζουμε τον πάτο του βαρελιού, αλλά είναι ξεκάθαρο: η ανάκαμψη από την ύφεση για τις ανεπτυγμένες οικονομίες θα είναι δύσκολη," σχολίασε ο Κάμερον.