Το Σωματείο Ξενοδοχϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου ζητώντας να τηρηθούν οι προβλεπόμενες συμβάσεις.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου πολλά ξενοδοχεία θα προσλάβουν ή θα επαναπροσλάβουν προσωπικό προκειμένου να εργαστεί παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες. Με το παρόν ενημερωτικό δελτίο υπενθυμίζουμε στους εργαζόμενους αλλά και στους ξενοδόχους ότι η ισχύς της ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι υποχρεωτική και πρέπει να εφαρμοστεί και να τηρηθεί και από τα δύο μέρη.

Ο σκοπός του Σωματείου είναι να προλάβουμε φαινόμενα κατά τα οποία εργοδότες καλούν και συζητούν με τους εργαζόμενους προτείνοντας ΄΄συμφωνίες΄΄ υποδεέστερες της Κλαδικής Σύμβασης.

Τέτοια φαινόμενα θέλουμε να καταγγέλλονται στο Σωματείο για τις περαιτέρω ενέργειές μας .

Θέλουμε εργασιακή ειρήνη τηρώντας την εργατική νομοθεσία και καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σε ετοιμότητα για να εφαρμόσουν τους Νόμους.

Καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να προχωρήσει στην στελέχωση αυτών των μηχανισμών και άμεση λειτουργία των ΠΕΚΑ πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Τονίζουμε ότι θα παρέμβουμε και συνδικαλιστικά για εργοδότες ξενοδόχους που δεν θα σεβαστούν τους εργαζόμενους μη εφαρμόζοντας την Σύμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Δεν θα αφήσουμε περιθώριο επιχειρήσεις να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα τους.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να μην συναινούν με τέτοιου είδους συμφωνίες.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook