Στα Χανιά ο διαγωνισμός θα γίνει στο Eμπορικό Eπιμελητήριο Χανιών, (Ελ. Βενιζέλου 4) και η συμμετοχή είναι δωρεάν

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; 

Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου; Δέξου την πρόκληση και έλα να το ανακαλύψουμε μαζί!

Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου. Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Πέρυσι 1.400 εξερευνητές δέχτηκαν την πρόκληση του Out of the Box Challenge! Φέτος υπάρχουν περισσότερα εξεταστικά κέντρα, σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας! Έχουμε εμπλουτισμένη ομάδα και γρίφους που δεν μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου!

 Η Α φάση του διαγωνισμού είναι στις 16 Μαρτίου και είναι ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε την αίτηση σου μέχρι 1η Μαρτίου.

 https://challenge.charismatheia.edu.gr/ 

Α φάση (16 Μαρτίου 2019): Περισσότεροι από 3.000 μαθητές να προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα απαντήσουν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα. 

Β φάση (18 Μαΐου 2019): Τα παιδιά που θα διακριθούν στην Α φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη. 

Γ φάση (6 Ιουλίου 2019): Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ανομοιογενείς ομάδες και να διαχειριστούν δυσκολία. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook