Το σχόλιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της  κακοκαιρίας

Ευθύνες στον Περιφερειάρχη Κρήτης για κωλυσιεργία στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού και αποποίηση ευθυνών που έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταλογίζει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

Σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η Κρήτη πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως στις αρχές του έτους. Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες σωρείας προβλημάτων που προκαλούνται αυτή τη στιγμή από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σπίτια και καταστήματα παραδίδονται στη λάσπη, ο ΒΟΑΚ έχει μετατραπεί ξανά σε μια τεράστια λίμνη, ενώ οι κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι αναρίθμητες.

Ο Περιφερειάρχης εξακολουθεί να αποποιείται μέρος των ευθυνών που του αναλογεί για τα παραπάνω δραματικά γεγονότα, πιστεύοντας μάλλον ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι απλά υποβοηθητικός. Το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει είναι η κωλυσιεργία στην επίλυση των βασικών θεμάτων που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

Όσο θεωρεί ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να γίνονται μπαλάκι οι ευθύνες, θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Όσο πιστεύει ότι η κατασκευή τεχνικών έργων μικρής κλίμακας θα σώζει τη κατάσταση, πλανάται πλάνην οικτρά. Όσο γυρνάει το κεφάλι στην ολοκλήρωση σοβαρών έργων υποδομής, θα διακρίνεται η αδυναμία και ανικανότητά του να υλοποιήσει όσα έχει κατά καιρούς υποσχεθεί».

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook