Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα για την εξέλιξη του καιρού – Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Κρήτης

Η επανάκαμψη του Βορείου ρεύματος σε συνδυασμό με μία ανώτερη διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα προκαλεί ήδη ισχυρές, κατά τόπους, βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Κρήτης.

Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα δίνουν για τις επόμενες ώρες έντονες βροχοπτώσεις και Καταιγίδες και σε ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης.

Τα φαινόμενα αυτά θα κορυφώσουν την ένταση τους μέχρι τις μεσημβρινές ώρες αλλά στη συνέχεια διατηρούνται οι βροχές, κατά διαστήματα, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες και ηπιότερα κατά τόπους φαινόμενα εμφανίζουν τα προγνωστικά μοντέλα για τις νότιες περιοχές της Κρήτης. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά τμήματα του νησιού αλλά σε υψόμετρα πάνω από τα 1.300 μέτρα.

Οι Βόρειο άνεμοι ενισχύονται και πάλι με την ένταση τους να φθάνει στα 6, τοπικά στα πελάγη έως και τα 7 Μποφώρ, ιδιαίτερα στο δυτικό Κρητικό πέλαγος και στο κεντρικό Αιγαίο. Εξαίρεση αποτελούν οι ανατολικότερες περιοχές της Κρήτης όπου εκεί η ένταση των Βορείων ανέμων θα είναι στα 3 – 4 Μποφώρ. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μικρή εξασθένηση των Βορείων ανέμων στην Κρήτη καθώς και στο Αιγαίο.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν γενικά σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα του νησιού.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή το μεσημέρι με σημαντική εξασθένηση και των Βορείων ανέμων, ενώ η επόμενη εβδομάδα μας επιφυλάσσει πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος, MSc
www.meteocrete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook