Η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ζητά άμεσες παρεμβάσεις και μέτρα ανακούφισης όσων επαγγελματιών επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

"Πλημμύρες, Κατολισθήσεις, Καταστροφές για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές

Ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια αλλά και οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα παρατηρούν, ,καταγράφουν βροχοπτώσεις το ύψος  καθώς και την ένταση τους. Οι κάτοικοι αλλά και αρκετές μικρές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά έζησαν την έλλειψη αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας .

Χαρακτηρίζουν «ακραία» όλα αυτά που συμβαίνουν, για να καλύψουν τις δικές του  διαχρονικά ευθύνες.  Δυστυχώς η συζήτηση για πολλοστή φορά γίνεται για την αποκατάσταση και όχι για την πρόληψη –αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών αυτών των καταστροφών. Τελικά δεν είναι η αιτία τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά η παντελής  έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. 

Ακραία και επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική που ένα επαναλαμβανόμενο φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται με συνειδητή αδιαφορία.

Η  επιτροπή αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συμπαραστέκεται στους συνάδελφους μικρούς εμπόρους  και στους κάτοικους που επλήγησαν από τις τελευταίες καταιγίδες τόσο στην περιοχή Βαμβακοπουλου αλλά και στην περιοχή της Σούδας.

Για όσους συνάδελφους χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν  να επικοινωνήσουν  με το μέλος της επιτροπής αγώνα Πηγή Μπελωνη και στο τηλέφωνο   (6934378000)

Απαιτούμε άμεσα από τη κυβέρνηση την περιφέρεια και τους Δήμους  

α) Την άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών στο 100%
β) Να ληφθούν άμεσα –επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν .
γ) Στις  μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν να γίνει πάγωμα των χρεών σε Εφορία , ΕΦΚΑ, Τράπεζες .
δ) Άμεση απαλλαγή στους πληγέντες από τα δημοτικά τέλη . 

Για την επιτροπή αγώνα 
Κανδηλιερακης Γεώργιος, Μπελωνη Πηγή  
Μπινια Ιωάννα, Ζωγραφακης Νίκος"

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook