Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού είχε το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους κ.κ. Ρένο Πιττάλη (πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης της Ομοσπονδίας),  Julia Boyanova και Turgut Pasali και βρίσκεται στο Ηράκλειο προκειμένου να παρευρεθεί στην κλήρωση του Παγκοσμίου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή  17 Φεβρουαρίου στις 13.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα θα επιθεωρήσει και τις εγκαταστάσεις που πρόκειται να φιλοξενήσουν την διοργάνωση, από τις 12 έως τις 20 Απριλίου του 2019.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας  για την έμφαση που δίνει ο Δήμος Ηρακλείου στον σχολικό αθλητισμό, καθώς και για σχετικά  προγράμματα που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο  Δήμαρχος αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τους φιλοξενούμενους στην πόλη μας.


Στις δηλώσεις του τόνισε: «Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Με τα επιτυχημένα προγράμματα που υλοποιούμε, επιδιώκουμε και κατορθώνουμε να φέρνουμε τα παιδιά από νωρίς σε επαφή με τα πολλά και σημαντικά οφέλη της άθλησης και να τα κρατάμε μακριά από άλλες, επιβλαβείς δραστηριότητες.

Το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί ο σχολικός αθλητισμός και να κερδίσει ακόμα περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στους μαθητές και των δικών μας σχολείων.

Και ταυτόχρονα είναι μια ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση που φιλοξενείται στην πόλη μας, η οποία επιβεβαιώνει ότι το Ηράκλειο, χάρις στην προσπάθεια των ανθρώπων της Ανάπτυξης Αθλητισμού και την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, αποτελεί πλέον την αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης.

Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης,  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού- Καλαθοσφαίριση (ISF-Basketball) και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. 

Συμμετέχουν 32 χώρες με 64 ομάδες  κοριτσιών και αγοριών και περίπου 1.000 αθλητές.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook