Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία καθώς σύμφωνα με διεθνή μέσα, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων στο Ρουέν. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η Daily Express, το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μέση της διαδήλωσης όταν ένας επιβάτης άνοιξε την πόρτα για να φωνάξει στους διαδηλωτές και στη συνέχεια ο οδηγός άρχισε να επιταχύνει.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Η συγκέντρωση, η οποία επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχει ήδη στιγματιστεί από επιθέσεις της αστυνομίας με χημικά αλλά και τα καπνογόνα και τα τραγούδια διαδηλωτών κατά του Γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»).

Στο Παρίσι, η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς αύριο, Κυριακή, κλείνουν ακριβώς τρεις μήνες από την αρχή της.

«Στις δύο αυτές ημέρες, δεν μπορούν να αποκλεισθούν ανεπίσημες συγκεντρώσεις και πορείες», προειδοποιεί η αστυνομία του Παρισιού.

Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στις διασταυρώσεις υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Μπορντό και την Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και ενδέχεται να ακολουθήσουν πορείες.

Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες γαλλικές πόλεις, ιδιαίτερα στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Νάντη και τη Λίλλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook