Η ερυθρότητα και η ευαισθησία της επιδερμίδας, μπορεί για κάποιους να μην είναι συνηθισμένο φαινόμενο, για άλλους όμως αποτελεί μία καθημερινή «μάχη».

Ο ήλιος, το κρύο, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μπορεί να ευθύνονται για τους ερεθισμούς αυτούς, που συνήθως εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως το κοκκίνισμα, ο κνησμός και άλλες ενοχλήσεις.

Όσοι έχουν δέρμα με τάση για ακμή, συχνά δυσκολεύονται να βρουν τα κατάλληλα προϊόντα που έχουν ήπια σύνθεση, δεν προκαλούν ερεθισμούς και δεν φράζουν τους πόρους.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι έχουμε ανάγκη από εξειδικευμένη φροντίδα προκειμένου να ενισχύσουμε το φράγμα της επιδερμίδας, που «απειλείται» από διάφορους επιθετικούς παράγοντες.

Δείτε χρήσιμες συμβουλές φροντίδας της επιδερμίδας σας:

Μην πλένετε το πρόσωπό σας πιο συχνά από όσο χρειάζεται: Το υπερβολικό πλύσιμο και η υπερβολική απολέπιση, ενδέχεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. Και αυτό διότι το σαπούνι και το ζεστό νερό μπορούν να μειώσουν τον λιπιδικό φράγμα του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Παράλληλα, καλό είναι να επιλέγετε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου με φυσικά συστατικά και να το χρησιμοποιείτε με δροσερό ή χλιαρό νερό

Επιλέξτε προσεκτικά τα καλλυντικά σας: Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες των καλλυντικών. Πρέπει να αναζητάτε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο της επιδερμίδας σας και δεν περιέχουν ουσίες όπως το οινόπνευμα, τα parabens, τα αρώματα, οι χρωστικές και οι σιλικόνες. Καλό είναι να προτιμάτε ενεργά συστατικά τελευταίας τεχνολογίας που θα καταπραΰνουν πιθανούς ερεθισμούς. Παρόλα αυτά, μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας προτείνει τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια στο πρόσωπό σας, προκειμένου να παραμένει υγιές.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό και τους χειμερινούς μήνες: Αρκετοί διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αντηλιακό καθώς θεωρούν ότι η σύνθεσή του μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα. Σε κάθε περίπτωση, το αντηλιακό πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής περιποίησης του προσώπου, καθώς ο ήλιος ενδέχεται να επηρεάσει το ευαίσθητο δέρμα, εντείνοντας την ερυθρότητα. Ένα καλό αντηλιακό, δεν θα σας προστατέψει μόνο από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εμφάνιση κηλίδων και άλλων σημαδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook