Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου συνεχίζει την στήριξη της στο πολυδιάστατο έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως  Κισάμου και Σελίνου, με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων. 

Η αποστολή αυτή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες από: Πουλερικά, Πατάτες, Γαλακτοκομικά είδη, Όσπρια, ζυμαρικά κ.α. τα οποία ήδη διατίθενται, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος και του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των εκατοντάδων κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά δέχονται την φροντίδα και αγάπη του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. «η νέα αυτή προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας χαρίζει ελπίδα, χαρά και δύναμη στους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Ιδρύματος. Εκφράζομε τις πολλές και από καρδιάς ευχαριστίες μας προς τον σεβαστό Γέροντα Εφραίμ και την ευλογημένη συνοδεία του, καθώς η προσφορά της αγάπης τους, ουσιαστική και αθόρυβη, γίνεται «έλαιος» και «οίνος» σε πολύπαθους συνανθρώπους μας.

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, μέσω της Κοινωνικής Κουζίνας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί προσφέρει 1500 μερίδες φαγητού σε εβδομαδιαία βάση, τρόφιμα, είδη ρουχισμού σε εμπερίστατες οικογένειες και μεμονωμένα άτομα. Στο δε Κοινωνικό του Ιατρείο, που στελεχώνεται από 15 εθελοντές Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, εξετάζονται καθημερινώς δωρεάν δεκάδες πολύπαθοι συνάνθρωποι μας και δίδονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό.  Παράλληλα λειτουργεί δύο Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας που εξυπηρετούν 400 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα και φιλοξενεί 90 άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας, Α.Μ.Ε.Α, ανοοικούς, κ.α.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ιδρύματος προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ένα πλήθος ανθρώπων, ως και στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας.  Όλη αυτή η ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά που προσφέρει ποιότητα ζωής και απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας της ευρύτερης περιοχής δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν υπήρχε η αρχοντιά και αγάπη των δεκάδων συγκηρυναίων και αρωγών του Αννουσάκειου, με εξέχουσα την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ.

Σε εποχές λοιπόν που κάποιοι.. στρουθοκαμηλίζοντας ισχυρίζονται ότι η ανθρωπιστική κρίση ξεπεράστηκε στην Πατρίδα μας, η Εκκλησία συνεχίζει να χορτάνει και να ξεδιψά όχι μόνον τις ψυχές των εκατομμυρίων  ανθρώπων που Την εμπιστεύονται, αλλά και τα σώματα τους, πιστή στο χρέος και την αποστολή Της», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook