“Αν χρειαστεί, για το καλό της Κρήτης, θα συγκρουστώ με το κόμμα το οποίο με επέλεξε” – “Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες μαζικές ανακοινώσεις υποψηφίων για την Περιφέρεια Κρήτης – Μετά την καταγραφή των ζημιών η ώρα της απόδοσης ευθυνών για τις καταστροφές στο νομό Χανίων

Την επόμενη εβδομάδα, το πολύ σε 10 ημέρες θα γίνουν οι πρώτες μαζικές ανακοινώσεις υποψηφίων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, με κριτήριο την ικανότητά τους να συνεισφέρουν στο καλό της Κρήτης και όχι σε ποιο κόμμα ανήκουν, σημείωσε σήμερα από τα Χανιά ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ με θέμα “”Νέοι & Τοπική Αυτοδιοίκηση” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο Σαμαριά, παρουσία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο.

“Δεν χωράνε πολιτικές αγκυλώσεις στην Περιφέρεια”… “Είναι μια εκλογική διαδικασία τοπικής αυτοδιοίκησης, επομένως είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι έχουν ανάγκη να βοηθήσουν, έχουν θέληση, γνώσεις, νέες φρέσκιες ιδέες ανεξαρτήτου ηλικίες και θα πω και σήμερα οτι δεν με ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ανήκουν”,  ανέφερε, προσθέτοντας οτι το κόμμα δεν είναι πάνω από το καλό της Κρήτης και αν χρειαστεί θα συγκρουστεί με το κόμμα το οποίο τον επέλεξε ως υποψήφιο Περιφερειάρχη.

“Είναι γεγονός οτι είμαι υποψήφιος με το χρίσμα της Νεας Δημοκρατίας, από εκεί και πέρα, στόχος μου είναι το καλό της Κρήτης και έχω πει κατ΄επανάληψη, οτι αν χρειαστεί, θα συγκρουστώ με το κόμμα το οποίο με επέλεξε για το καλό της Κρήτης”. σημείωσε

Όσον αφορά την συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ήταν και το θέμα της εκδηλωσης, ο κ. Μαρκογιαννάκης, τόνισε οτι χωρίς την συμμετοχή της νέας γενιάς στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, μια χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον, προσθέτοντας οτι ως επικεφαλής υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης έχει χρέος να μεταδώσει αυτό το μήνυμα στους  νέους

“Ξεκάθαρη θέση δική μου είναι οτι καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν οι νέοι, η δική μας γενιά δεν δραστηριοποιείται έμπρακτα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θεωρώ χρέος μας και εμένα ακόμα περισσότερο που έχω μια μεγάλη ευθύνη, στην πλάτη μου ως επικεφαλής υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης, να μπορέσω να δώσω να καταλάβει η νέα γενιά το πόσο σημαντικό είναι να ασχολείται με τα κοινά οχι μόνο με το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αλλά και του εκλέγει. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να καταλάβουν οτι η Κυριακή ημέρα των εκλογών είναι γιορτή της Δημοκρατίας, επομένως είναι ένα προσωπικό, δικό μου στοίχημα να παρακινήσω τους νέους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους”

Η κακοκαιρία εξέθεσε την περιφερειακή διοίκηση – Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα της κακοκαιρίας και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο νομό Χανίων ο κ . Μαρκογιαννάκης σημείωσε οτι οι ανυπολόγιστες ζημιές εξέθεσαν την περιφερειακή διοίκηση και αν και επρόκειτο για ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο, φάνηκε οτι δεν υπήρχε καθόλου προετομασία τόσο σε επίπεδο υποδομών – το μισό οδικό δίκτυο κατέρρευσε – αλλά και σε επιπεδο συντήρησης για την οποία αρμόδια  είναι η Περιφέρεια Κρήτης, δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης πρόσθεσε οτι, αφού καταγραφούν οι ζημιές θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες στους υπευθύνους.

“Εγώ περίμενα να κοπάσει όλο αυτό, να καταγραφούν οι ζημιές και από και πέρα να αναζητηθούν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Η ΝΔ είναι ανοικτή σε συνεργασίες – Οι περιφερειακές εκλογές βαρόμετρο για την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Αισιόδοξος για την νίκη της ΝΔ στην πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας και την αντίστοιχη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν και εφαλτήριο εξελίξεων για την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις περισσότερες περιφέρειες στην Ελλάδα. Το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών να είστε σίγουροι οτι  η πλειοψηφία των περιφερειών θα είναι μπλε είναι θα είναι κάτι για το οποίο ο κ. Τσίπρας θα έχει μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματός του. Θα είναι άλλο ένα δείγμα της κατακραυγής που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τον κύριο Τσίπρα στην ελληνική κοινωνία και αν με ρωτήσετε την προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι το βράδυ των δεύτερων αυτοδιοικητικών εκλογών είναι και το χρονικό όριο λήξης αυτής της κυβέρνησης δηλαδή δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Θα  είναι ίσως η τελευταία Κυριακή, πιθανή για να διενεργηθούν εθνικές εκλογές.

Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανόν, τα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές να στελεχωθούν και από άτομα που δεν ανήκουν στην ΝΔ, ο κ. Δερβός σημείωσε οτι η Νέα Δημοκρατία ειναι “ανοικτή σε συνεργασίες” και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κα΄νει ένα μεγάλο άνοιγμα προς το κέντρο.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ένα ανοικτό κάλεσμα και ένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία. Όλοι η κεντροδεξιά είναι στο πλευρό του και έχει γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς το κέντρο. Αν κάποιος στέλεχος το οποίο είναι αξιόλογο, έχει περπατήσει στην αγορά, έχει πέρασμα καλό στην κοινωνία και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιο ζήτημα, η ΝΔ ειναι ανοικτή στις συνεργασίες”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε η κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ Χανίων και βραβεύτηκαν πρόεδροι που έχουν περάσει από το “τιμόνι” της ΟΝΝΕΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook